Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο άγαλμα του Βενιζέλου η αντιπολεμική συνάντηση

Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα

Motion Team

Αύριο Πέμπτη, ο λαός της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς του νομού και θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Το μεγάλο συλλαλητήριο αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στον πόλεμο εναντίον του λαού του Ιράκ, οργανώνουν η ΕΔΥΕΘ, το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, η ΕΝΙΘ, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και άλλοι φορείς.

Στο μεταξύ και το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο εκφράζει τη στήριξή του στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Ελλάδας και ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει με τις δυνάμεις του.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, πρέπει να σταματήσουμε τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που «μετά τις ΝΑΤΟικές δολοφονικές επεμβάσεις κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να σφάξουν και το λαό του Ιράκ».

Επίσης τονίζει ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να οδηγήσουν οι ιμπεριαλιστές την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και στο μακελειό για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του πετρελαίου». Γι' αυτό το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο ενώνει τη φωνή του μαζί με τους άλλους φορείς και λέει ΟΧΙ στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά του Ιράκ. Απαιτεί: καμιά εμπλοκή της Ελλάδας με οποιαδήποτε μορφή στον πόλεμο. Αμεσο τερματισμό του φονικού εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού. Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Και καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις και να διαδηλώσει ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον Ευρωστρατό, να διεκδικήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να παλέψει για Βαλκάνια της Ειρήνης, των ισότιμων σχέσεων, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

  • Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει και στην Αλεξανδρούπολη. Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό του Εβρου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει αύριο στις 6.30μμ, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ