Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναζητείται συναίνεση για συμβιβασμούς

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τα κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τον Ευρωστρατό

Συναίνεση για το παζάρι που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες σχετικά με τα θέματα του ευρωστρατού και της διεύρυνσης της ΕΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιμένει πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν ικανοποιούν πλήρως την Ελλάδα, καθώς όπως σημειώνουν διπλωματικοί κύκλοι έχει διασφαλιστεί η διαδικασία για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Προβάλλοντας αυτή τη θέση η κυβέρνηση επιχειρεί ταυτόχρονα να υποβαθμίσει τη σημασία των αποφάσεων για τον ευρωστρατό, αποσιωπώντας ότι η συμφωνία κινείται στο πλαίσιο των αμερικανοβρετανικών προτάσεων, οι οποίες ικανοποιούν τις τουρκικές απαιτήσεις για συμμετοχή στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του ευρωστρατού, όταν αυτές αφορούν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε αυτή τη χώρα.

Για το πώς προχώρησε η συμφωνία μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «οι διαβουλεύσεις εξελίχθηκαν, πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων της Σεβίλλης (...) πάρα πολλά ζητήματα είχαν μείνει εκκρεμή. Τα ζητήματα αυτά λύθηκαν, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Σολάνα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ