Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση για τη δημιουργία μετώπου

Εκκληση για τη δημιουργία μετώπου αντίστασης ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο και την εφιαλτική κρατική τρομοκρατία απευθύνουν με διακήρυξή τους 133 πολίτες. Καλούν τους πολίτες να διεκδικήσουν το δικαίωμα αντίστασης και πάλης κατά του ιμπεριαλισμού και του κρατικού αυταρχισμού.

Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται πως «με αφορμή την πάταξη της τρομοκρατίας γίνεται μία συστηματική προσπάθεια από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας και των ιδεολογικών της εκπροσώπων, στην κατεύθυνση ενός κλιμακούμενου αυταρχισμού, της έτσι κι αλλιώς κολοβής αστικής δημοκρατίας μας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κρατικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας».

Η διακήρυξη αναφέρει ότι επιχειρείται να περάσει στη λαϊκή συνείδηση ότι το κράτος και δη οι αστυνομικές αρχές έχουν το δικαίωμα να φέρονται σαν τρομοκράτες και να καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών, ο χαφιεδισμός και η καχυποψία για τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας» ανάγεται σε θεμελιακή ηθική αρχή του πολίτη, ενώ το «αντιτρομοκρατικό» θεσμικό πλαίσιο ενισχύεται παραπέρα συρρικνώνοντας ελευθερίες και δικαιώματα. Παράλληλα, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες πέτυχαν να έχουν μόνιμη επίσημη παρουσία στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων υπογράφουν οι πανεπιστημιακοί Στ. Κουβελάκης, Τρ. Κωστόπουλος, Γ. Μανιάτης, Ευ. Μπιτσάκης, Η. Νικολόπουλος, Γ. Παπαμιχαήλ, Γ. Ρούσης, Β. Φίλιας. Οι συγγραφείς Μ. Δούκα, Γ. Κακουλίδης, Γ. Μανδίκος. Οι δικηγόροι Ιρις Αυδή - Καλκάνη, Γ. Γουσέτης, Αλ. Ζορμπαλά, Μ. Λαγουβάρδου, Πρ. Μιχαηλίδης και Δ. Μπελαντής. Οι Αντ. Κακαράς, Ν. Μπερτσιάς και Δ. Πρωτοψάλτης μέλη της διοίκησης του ΣΦΕΑ '67 - '74. Οι ηθοποιοί Ανδρ. Βαρούχας, Ε. Γερασιμίδου, Κ. Καζάκος, Γ. Καλατζόπουλος, Μ. Καλατζοπούλου, Λ. Καφαντάρη, Β. Κολοβός, Ντ. Μπαλτσαβιά, Αντ. Ξένος, Ο. Πολίτου, Λ. Τερζάς. Οι τραγουδιστές Λ. Παπαδόπουλος, Β. Παπακωνσταντίνου. Ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης, ο συνδικαλιστής Αλ. Βερναδάκης, οι δημοσιογράφοι Γ. Βότσης, Κ. Κατή, Γ. Λεονταρίτης, Μ. Μουζάκης, Π. Παπακωνσταντίνου, Θ. Παπανικολάου, Μ. Σελαμαζίδης, Θ. Σκαμνάκης. Οι γιατροί Κλ. Γρίβας, Αγγ. Σωτήρη, ο Β. Δούρος εργάτης, οι μηχανικοί Μ. Ζευγώλη, Αγγ. Χάγιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ