Κυριακή 19 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κατασκευασμένα «στοιχεία»

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες το πρώτο στάδιο της ανακριτικής έρευνας που έχει ξεκινήσει η εισαγγελία της Γένοβας, σχετικά με την αιματηρή αστυνομική έφοδο στο σχολείο Ντιάζ, χώρο στέγασης των διοργανωτών των εκδηλώσεων κατά του G-8, τον Ιούλιο του 2001, και οι αποκαλύψεις για το ρόλο της αστυνομίας είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίθεση συνελήφθησαν 93 άτομα, εκ των οποίων τα 62 κατέληξαν στα νοσοκομεία της Γένοβας με σοβαρά τραύματα.

Οπως φαίνεται λοιπόν από τις ανακρίσεις δεκάδων αστυνομικών, τα στοιχεία που δικαιολόγησαν την έφοδο και τη βία ήταν όλα κατασκευασμένα. Χαρακτηριστικά γίνεται σαφές ότι οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ουδέποτε πέταξαν πέτρες ενάντια στους αστυνομικούς, «γεγονός» που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για την επίθεση. Επίσης δύο βόμβες μολότοφ, που υποτίθεται ότι βρέθηκαν στο σχολείο (και οδήγησαν στις συλλήψεις και στη δαιμονοποίηση των διαδηλωτών), μεταφέρθηκαν εκεί από τους ίδιους τους αστυνομικούς! Εξάλλου, σύμφωνα με κατάθεση υψηλόβαθμου αξιωματικού, ο τραυματισμός συναδέλφου του με μαχαίρι ήταν προϊόν αυτοτραυματισμού, έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η εγκληματική βία των αστυνομικών...

Γίνεται λοιπόν για μια ακόμη φορά σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι είναι ικανές να κάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις, όταν τα μεγάλα αφεντικά τους αποφασίσουν να καταπνίξουν τις φωνές αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ