Κυριακή 19 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ συσπείρωσης και συνεργασίας

Αφετηρία σχεδιασμένης και διαρκούς πολιτικής δραστηριότητας των ΚΟΒ η σημερινή εξόρμηση με το «Ρ» και το ειδικό ένθετο

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την Απόφασή της για την πολιτική συσπείρωσης και συνεργασίας του Κόμματος. Η ΚΕ είχε συνεδριάσει στις 14 Δεκέμβρη, οπότε έκανε αποτίμηση της δράσης του Κόμματος όσον αφορά την πολιτική συσπείρωσης και συμμαχιών και διαμόρφωσε σχέδιο παρέμβασης και δράσης, προκειμένου να πάρει οργανωμένη και συστηματική μορφή η εκλαϊκευση των θέσεων και των πρωτοβουλιών του Κόμματος, για την ενίσχυση των μετώπων κοινής δράσης, τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του Μετώπου.

Η πρόταση του ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό, στους εργάτες, υπάλληλους, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, στο μικρονοικοκύρη αγρότη. Στα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, της διανόησης. Στις δυνάμεις και τα κινήματα με τα οποία ήδη συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες, σε συμπαράταξη και συνεργασία σε μεγάλα μέτωπα δράσης, ώστε να δώσουμε νέα ώθηση στην κοινή προσπάθεια. Στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια έδρασαν στις γραμμές του ΚΚΕ ή σε συνεργασία μαζί του, σε όλους τους αριστερούς που δεν εγκλωβίζονται στις διακηρύξεις και τα σενάρια περί προοδευτικού εκσυγχρονισμού στα πλαίσια της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ. Στους αγωνιστές που ψάχνουν και ψάχνονται, έχουν ενστάσεις, όμως δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν την κριτική τους στους στυλοβάτες του συστήματος.

Εξάλλου, αύριο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας την πρόταση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ