Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Φαρμάκου

Σε αγωνιστικό σχεδιασμό της δράσης τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ, αλλά και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θίγουν τα δικαιώματά τους στη ζωή, τη μόρφωση και την εργασία, καλεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας τις γυναίκες του κλάδου.

Στο σχετικό κάλεσμά της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπογραμμίζει πως στη χρονιά που πέρασε οι γυναίκες του κλάδου έδωσαν σημαντικές μάχες για δημόσια κοινωνική ασφάλιση και κοινωνική πολιτική τέτοια που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικογένειας και της ζωής τους. Για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών και της ισοτιμίας μεταξύ των δύο φύλων, η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να διεκδικεί συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια, στα 50 για επαγγέλματα βαρέα και ανθυγιεινά, απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία - βιοτεχνία, ίση αμοιβή για ίση εργασία.

Τέλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά «στην αθλιότητα της καθημερινής προσβολής της αξιοπρέπειας των γυναικών από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών». Γι' αυτό το λόγο, προτείνεται να δημιουργηθεί κώδικας δεοντολογίας, ο οποίος, διαπερνώντας τα προγράμματα των ΜΜΕ, θα διαπαιδαγωγεί και τα δύο φύλα στο πνεύμα της ισοτιμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ