Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Στο δρόμο 196 εργαζόμενοι

Το δρόμο της ανεργίας έχουν πάρει από τον περασμένο Οκτώβρη 196 εργαζόμενοι στο Δήμο Αιγάλεω, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που πρόσφερε προεκλογικά τόσο ο τότε δήμαρχος, προσκείμενος στο ΣΥΝ, Γ. Μυστακόπουλος όσο και ο νυν, Δ. Καλογερόπουλος, που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ.

Πρόκειται για 130 συμβασιούχους στην καθαριότητα, 27 εργαζόμενους στα τεχνικά συνεργεία και 39 εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (βρέθηκαν άνεργοι επί θητείας ακόμη Μυστακόπουλου), οι οποίοι «ήρθαν» να προστεθούν στις ουρές των ανέργων που δημιούργησε η αλλαγή σκυτάλης σε πολλούς δήμους της χώρας. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της προώθησης και στους δήμους της μερικής απασχόλησης, που καθιστά τους εργαζόμενους «αιχμάλωτους, εφεδρείες για την κάλπη της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σαντζαρίδης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για το Αιγάλεω». Ο ίδιος κατήγγειλε την επιλογή του νυν, αλλά και του πρώην δημάρχου να «παίξουν στο γήπεδο των ελαστικών μορφών εργασίας, του εκβιασμού των συνειδήσεων και της αποψίλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων» και κάλεσε τους εργαζόμενους και ανέργους να μην έχουν αυταπάτες, να συσπειρωθούν και να συγκρουστούν με την πολιτική που τους δείχνει το δρόμο της ανεργίας.

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αιγάλεω του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση που αφορά συνολικά το καθεστώς εργασίας και το «μέλλον» των συμβασιούχων, αναφέρεται: «Στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα σχολεία του δήμου μας, νέοι και νέες δουλεύουν με απαράδεκτους μισθούς, χωρίς ένσημα και με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης. Μετά τη λήξη των συμβάσεων ξαναμπαίνουν στο μεγάλο ποτάμι της ανεργίας, του άγχους και της αβεβαιότητας και όλα αυτά ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου μας. Αυτή τη συνολικά απαράδεκτη και αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, υποστηρίζει, στηρίζει και εφαρμόζει και η σημερινή δημοτική αρχή, όπως ακριβώς και η προηγούμενη». Καταλήγοντας η ΚΟΒ ΤΑ του Αιγάλεω καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης να αμφισβητήσουν την κυβερνητική πολιτική που υποθηκεύει το εργασιακό μέλλον τους, τη διοίκηση του δήμου και τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν και προωθούν αυτή την αντιλαϊκή - αντιδημοτική πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτοι και αντιμέτωποι με την ανεργία (2010-12-10 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η στάση των δημοτικών αρχών απέναντι στους συμβασιούχους (2009-05-16 00:00:00.0)
Καμιά ανοχή στη συνέχιση της ομηρίας (2006-11-14 00:00:00.0)
Οποιος ανακατεύεται με το δικομματισμό... (2002-10-23 00:00:00.0)
Να προχωρήσουμε στην αντεπίθεση (1998-10-01 00:00:00.0)
Θυμήθηκαν τώρα την κακή... χωροθέτηση (1998-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ