Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλογές για τη διοίκηση της ΕΝΑΕ

Στην κάλπη για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), προσέρχονται σήμερα 261 εκλέκτορες, νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελείων των παρατάξεων, που πρόσκεινται στα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα, η μάχη για την πλειοψηφία θα είναι οριακή, ενώ, για μια ακόμη φορά, σε ρυθμιστή των εξελίξεων αναμένεται να αναδειχτούν οι εκλέκτορες του ΣΥΝ.

Από το ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η παράταξή τους, όσο και αυτή της ΝΔ θα λάβουν από 10 έδρες και μία θα λάβει η παράταξη του ΣΥΝ. Αντίστοιχα, από τη ΝΔ εκτιμούν ότι θα καταλάβουν 11 έδρες και τις άλλες 10 η παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση της ισοπαλίας, θεωρείται βέβαιο ότι ο ΣΥΝ θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο γενικότερης συμφωνίας τους για την εκλογή των οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί σήμερα, σε άλλη συνεδρίασή του, θα εκλέξει τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή. Από το ΠΑΣΟΚ σχεδόν βέβαια υποψήφια για την προεδρία της ΕΝΑΕ είναι η νυν υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιά, Φ. Γεννηματά, ενώ από τη ΝΔ πιο πιθανή φέρεται η υποψηφιότητα του νομάρχη Ημαθίας, Γ. Σπάρτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ