Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Να γίνει πάρκο και όχι κτίριο για την Ολυμπιάδα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε στη Βουλή

Στο Δήμο Ζωγράφου που είναι από τους πιο πυκνοκατοικημένους, τα κτίρια της βίλας Ζωγράφου και ο περιβάλλων χώρος κινδυνεύουν να γίνουν κτίρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παρά το μόνιμο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τη δημιουργία πάρκου και πολιτιστικού κέντρου.

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και κατά τη συζήτησή της, η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση αναλώθηκε στην παράθεση διαδικαστικών ζητημάτων, προκειμένου να αποφύγει την άμεση απάντηση στο αίτημα για κρατική χρηματοδότηση της όλης διαδικασίας. Ανέφερε ότι το θέμα του χαρακτηρισμού του χώρου ως κοινόχρηστου είναι αρμοδιότητα της νομαρχίας και ανακοίνωσε ότι τελικά ακυρώθηκε η συμφωνία των ιδιοκτητών της βίλας με την εταιρία «Αθήνα 2004» που προέβλεπε την ανέγερση εκεί Χωριού Τύπου. Σύμφωνα με την υφυπουργό η ακύρωση αυτή έδιωξε τον κίνδυνο για την οικοδόμηση της περιοχής και τώρα ο Δήμος Ζωγράφου πρέπει να απευθυνθεί στον νομάρχη για την τροποποίηση του οικοδομικού σχεδίου της περιοχής. Οσο για το αίτημα να χρηματοδοτηθεί η όλη επιχείρηση από το κράτος είπε ότι δεν μπορεί σήμερα να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι γνωστό προς το παρόν το μέγεθος της έκτασης που θα απαλλοτριωθεί.

Ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι δεν ξέρει εάν εξέλειπαν οι κίνδυνοι οικοδόμησης της περιοχής αλλά αυτό που είναι γεγονός είναι ότι τα δένδρα στο συγκεκριμένο χώρο εξακολουθούν να κόβονται. Ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή του χώρου, αφού οι ιδιοκτήτες της βίλας ζήτησαν ήδη άδεια για το χτίσιμο της περιοχής. Πρέπει, είπε, να ξεκαθαριστεί οριστικά ότι δε θα γίνει εκεί Χωριό Τύπου. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι εκεί πρέπει - όπως ζητάνε οι κάτοικοι - να γίνει πάρκο και πολιτιστικό κέντρο και το κόστος της απαλλοτρίωσης να μην βαρύνει το δήμο, αφού δεν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα. Το κόστος, κατέληξε, πρέπει να επιβαρύνει το ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο απαιτείται να διευκρινίσει τι ποσό διαθέτει και στη συνέχεια να κινηθεί αναλόγως και ο δήμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ