Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τσιγκούνης ο ΟΣΕ...

Κανένα σχέδιο για τη λύση του προβλήματος, που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από το κέντρο της Λάρισας

Ο ΟΣΕ δεν έχει κανένα σχέδιο για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που δημιουργούν στη Λάρισα οι σιδηροδρομικές γραμμές, οι οποίες διέρχονται από το κέντρο της πόλης, χωρίζοντάς τη στα δύο!

Αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνάντησης εκπροσώπων φορέων της Λάρισας με αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών και του ΟΣΕ στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι των φορέων της Λάρισας - μετείχαν ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ.ά. - συνοδευόμενοι από βουλευτές του νομού, έθεσαν το αίτημα για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, που διέρχονται μέσα στην πόλη, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα λυθούν και τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στη συγκοινωνία εντός της πόλης και ιδιαίτερα ανάμεσα στις συνοικίες, οι οποίες είναι αποκομμένες μεταξύ τους, πολλές δεν επικοινωνούν με το κέντρο της πόλης και, ταυτόχρονα, θα αξιοποιηθεί μια έκταση που ανήκει στον ΟΣΕ και σήμερα μένει ανεκμετάλλευτη.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου και του ΟΣΕ - στη συνάντηση μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Λ. Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Γ. Γιαννακός - παραδέχτηκαν ότι ο ΟΣΕ δεν έχει κανένα σχέδιο λύσης αυτού του προβλήματος και ζήτησαν δίμηνη προθεσμία, προκειμένου να μελετήσουν τις εναλλακτικές λύσεις και ν' απαντήσουν στο ομόθυμο αίτημα των φορέων της Λάρισας.

Ωστόσο, από τη συζήτηση, κατέστη φανερό ότι οι αρμόδιοι του ΟΣΕ προβληματίζονται με την υπογειοποίηση των γραμμών, επικαλούμενοι το υψηλό κόστος του έργου - για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κυβέρνηση δεν τσιγκουνεύεται να ξοδεύει χρήματα του ελληνικού λαού, ενώ αντιθέτως τσιγκουνεύεται, όταν πρόκειται για προβλήματα της επαρχίας... - και δείχνουν να προκρίνουν ως λύση την παραμονή των γραμμών και την κατασκευή υπέργειων και υπόγειων διαβάσεων για τη λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος. Είναι, όμως, φανερό πως αυτή δεν είναι η ουσιαστική και μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Λάρισα και εναπόκειται στους φορείς και στους κατοίκους της πόλης ν' αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να επιβάλουν τη σωστή λύση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ