Τρίτη 25 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: «Η απροσδόκητη - για τους αμερικανούς - αντίσταση του ιρακινού στρατού απειλεί να μετατρέψει σε εφιάλτη τον αμερικανικό περίπατο, αποδεικνύοντας πως τα σενάρια για σύντομο πόλεμο και άμεση κατάρρευση του ιρακινού καθεστώτος δεν ήταν άλλο από προπαγάνδα που είχε στόχο να κρύψει τους κινδύνους που εξ αρχής φαινόταν ότι θα δημιουργούσε η αμερικανική εισβολή. Οχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία που θα πληγεί βαρύτατα από μια παρατεταμένη αναμέτρηση αλλά - κυρίως - για την εύθραυστη πολιτική σταθερότητα στην περιοχή και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της τρομοκρατίας μεταξύ των Αράβων» (Από το άρθρο των («ΝΕΩΝ»).

ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ... «Ο "περίπατος" πήγε περίπατο, ο εφιάλτης είναι εδώ. Ακόμη και αν δε γνωρίζαμε οτιδήποτε, θα υποψιαζόμασταν ότι κάτι συμβαίνει, εφόσον ο Ντόναλντ Ράμσφελντ (υπερήφανος για την επίδειξη αιχμαλώτων από το Αφγανιστάν και για το ευαγές ίδρυμα - στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Γκουαντάναμο...) επικαλέστηκε τη συνθήκη της Γενεύης, για την προστασία των Αμερικανών αιχμαλώτων πολέμου. Θα αρκούσε, ίσως, και μόνο το ύφος του - τόσο διαφορετικό από εκείνο με το οποίο, πριν λίγα 24ωρα, με σιγουριά και ικανοποίηση διαβεβαίωνε ότι η καταστροφή του Ιράκ δε θα έχει ιστορικό προηγούμενο» (Από το άρθρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»).

ΕΥΘΥΝΕΣ: «Οι ευθύνες για την αιματοχυσία, τη συμφορά και τις καταστροφές, για όλα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, δεν μπορεί παρά να καταλογιστούν αποκλειστικά στον αποδεδειγμένα παράνομο εισβολέα. Αγνόησε και καταπάτησε το διεθνές δίκαιο, σφετερίστηκε την εξουσία και την αρμοδιότητα του ΟΗΕ για να ξεκινήσει έναν πόλεμο απαγορευμένο από τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού... Ο περίπατος, όμως, είναι τώρα αιχμάλωτος της σθεναρής αντίστασης των Ιρακινών, γεγονός που αποδεικνύει ότι προτιμούν τον δικό τους δικτάτορα παρά τον ξένο εισβολέα και τον στρατό κατοχής. Οι Ιρακινοί αρνούνται να αποδεχτούν και να νομιμοποιήσουν τον εμφανιζόμενο ως απελευθερωτή τους» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ