Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ - ΑΠΑΝΤΑΜΕ

- Είναι πράγματι θύμα του πολέμου ο ΟΗΕ, όπως προβάλλει η αστική προπαγάνδα;

1. Ο ΟΗΕ είναι αυτός που αποφάσισε τον αφοπλισμό του Ιράκ και μάλιστα με το ψήφισμα 1441 που προέβλεπε τη χρήση στρατιωτικής βίας, αν η κυβέρνηση του Ιράκ δεν κατέστρεφε τα όπλα της. Ο ΟΗΕ βεβαίως δεν έχει αποφασίσει και ούτε πρόκειται να αποφασίσει για τον αφοπλισμό των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γαλλίας κλπ. που διαθέτουν από τα πιο σύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής και μάλιστα τα έχουν δοκιμάσει στους άδικους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ. Αλλά από πού ο ΟΗΕ αντλεί το δικαίωμα να αποφασίζει για τον αφοπλισμό του Ιράκ και όχι των ΗΠΑ; Με απόφαση του ΟΗΕ λοιπόν άνοιξε ο δρόμος του πολέμου.

2. Ο ΟΗΕ έστειλε τους ειδικούς επιθεωρητές, να ελέγξουν το Ιράκ αν διαθέτει όπλα. Κάποιοι εκδιώχτηκαν από τους Ιρακινούς γιατί διενεργούσαν κατασκοπία, όπως π.χ. ο Ρίτερ, που ως επικεφαλής ομάδας επιθεωρητών, έχει ομολογήσει δημόσια, ότι έδιναν πληροφορίες στους Αμερικανούς, αναγκαίες και χρήσιμες για στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους ώστε να σχεδιαστούν τα χτυπήματα και ο πόλεμος. Ηδη διάφοροι ειδικοί εκτιμούν ότι τα χτυπήματα ήταν συγκεκριμένα και τέτοια, που φανερώνουν πως προϋπήρχε ανάλογη πληροφόρηση.

3. Ο ΟΗΕ αναγνώρισε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, όταν το 1991, Γερμανοί και άλλοι μισθοφόροι πολεμούσαν για λογαριασμό της Κροατίας, τον ομοσπονδιακό στρατό της Γιουγκοσλαβίας προκειμένου να τη διαμελίσουν. Η πρώτη αυτή επέμβαση έγινε από τη Γερμανία, η οποία αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη την Κροατία και τη Σλοβενία, (ουσιαστικά τα εξάρτησε), επιβάλλοντας την αναγνώρισή τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη - μέλη της. Ο ΟΗΕ όχι μόνο δεν αντιτάχθηκε, αλλά αναγνώρισε το διαμελισμό, νομιμοποιώντας τα αποτελέσματα του πολέμου. Οι επεμβάσεις των Αμερικανών στα Βαλκάνια άρχισαν μετά και μάλιστα μέσω του απεσταλμένου διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Αμερικανού Σάιρους Βανς.

4. Ο ΟΗΕ δυο μέρες πριν την επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη Βοσνία, είχε από τους επιθεωρητές του τα στοιχεία για τη μαζική δολοφονία στην αγορά του Σεράγεβο που ήταν η αφορμή της επέμβασης. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ήταν προβοκάτσια των μουσουλμάνων της Βοσνίας και του Α. Ιζεντμπέκοβιτς. Αλλά ο ΟΗΕ έριξε την ευθύνη στους Σέρβους με την κατηγορία της εθνοκάθαρσης. Ο ΟΗΕ αποφάσισε τη στρατιωτική επέμβαση και όρισε να γίνει από ΝΑΤΟικό στρατό.

5. Ο ΟΗΕ αναγνώρισε τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999 εκ των υστέρων νομιμοποιώντας τα αποτελέσματά του. Εχει νομιμοποιήσει το λεγόμενο «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο.

6. Επομένως ο ΟΗΕ δεν είναι όργανο διεθνούς δικαίου, αλλά των ιμπεριαλιστών. Το δικό τους δίκαιο νομιμοποιεί και επιβάλλει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα στο Ιράκ. Αφού άνοιξε το δρόμο στον πόλεμο, ανεξάρτητα αν δεν ήταν αυτός που αποφάσισε την έναρξή του, άλλωστε και στη Γιουγκοσλαβία το ίδιο έκανε, θα νομιμοποιήσει τα αποτελέσματά του.

7.Η υπόθεση του διεθνούς δικαίου, είναι υπόθεση συσχετισμού δυνάμεων. Οσο υπήρχε ΕΣΣΔ και σοσιαλιστικό στρατόπεδο, ήταν διαφορετική η διεθνής πραγματικότητα και ο ΟΗΕ. Αλλά το συσχετισμό δύναμης το διαμορφώνει η πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Αυτό είναι το μοναδικό δίκαιο για τους λαούς, οι λαοί θα το επιβάλλουν με τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, καθένας στη χώρα του αλλά και με την κοινή τους δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ