Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Εκδήλωση για τη νεοταξίτικη τηλεβαρβαρότητα...

Τη διοργάνωσε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών με τη συμμετοχή της Λ. Κανέλλη

Τα πρόσωπα των γυναικών έλαμπαν το Σαββατόβραδο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου έγινε η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών με θέμα Αντίσταση στην Τηλεβαρβαρότητα με τη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Ηταν εκεί οι γυναίκες «που παράγουν, που αναπαράγουν τη ζωή, που δρουν, που δημιουργούν ιστορία, που σκέφτονται και αμφισβητούν, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους που επιμελώς κρύβει η τηλεόραση, όπως είπε η Ελένη Βουλβούλη και συμπλήρωσαν η Σ. Γεωργούλα, λέκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Μάσια Δαφιώτη.

Μιλώντας η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, τόνισε πως η τηλεόραση είναι μια υπόθεση κατ' εξοχήν πολιτική και το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει: Ποιος κατέχει τα βιομηχανικά μέσα και τα ΜΜΕ. Η ψευτοαντίληψη ότι η τηλεόραση είναι δωρεάν προσφερόμενο αγαθό, αλλά προσφέρεται μέσα από ιδιωτικά «λούκια», την κάνει ακόμα πιο ύπουλη και επικίνδυνη», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επισήμανε, πως «είναι όπλο εξασκημένο, χρησιμοποιούμενο για μεγάλο διάστημα και ως μέσο επικοινωνίας καθορίζει την τιμή της ανθρώπινης ζωής, αφού αποφασίζει πριν από μας και για μας». Ποια ζωή είναι ακριβή και ποια φτηνή, ποια ιδεολογία κατακριτέα και ποια αποδεκτή. Ποια καταναλωτική διάθεση μπορεί να οδηγήσει στη μια ή την άλλη κατεύθυνση και πώς θα απειληθεί η μάζα, το σύνολο των λαών - κατά το δόγμα Μπους - «Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».

Η τηλεόραση ως όπλο της νεοταξικής νεοναζιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται, πρόσθεσε, έχει ως στόχο να κάνει τους λαούς ένα ενιαίο σώμα, να τους μαντρώσει σε μια ενιαία ιδεολογία νεοταξίτικη. Παράλληλα υψώνει τοίχο στην πόρτα του σπιτιού, όπως πχ το «Δεγουόλ», έτσι ποτέ να μην κατεβαίνεις στο δρόμο, να μην μαθαίνεις την αλήθεια. Αρα, σ' αυτές τις συνθήκες, «αντικειμενική» ενημέρωση σημαίνει ενημέρωση στην κυρίαρχη γραμμή.

Η γυναίκα, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, είναι το πρώτο θύμα και στις εργασιακές σχέσεις και στην ανεργία και στην ΤV. Αλλά η λύση του κλεισίματος της τηλεόρασης δεν είναι η λύση. Εκείνο που χρειάζεται είναι να βγεις στους δρόμους. Χρειάζεται πολιτική δράση με τους κομμουνιστές για λαϊκό μέτωπο και εξουσία λαϊκή, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, είπε καταλήγοντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ