Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή, 18 Μάη, η πορεία Κερασίτσα - Τρίπολη

Κοινή ανακοίνωση των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου

Την Κυριακή 18 Μάη θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η 20ή Παμπελοποννησιακή πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη, στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Με κεντρικό σύνθημα «Ορκο στον Λαμπράκη χρέος στη ζωή, να φύγουν οι βάσεις και οι Αμερικανοί», οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καλούν το λαό και τη νεολαία στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη Κερασίτσα στις 5 μ.μ. για την καθιερωμένη πορεία ειρήνης με προορισμό την Τρίπολη.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση μετά την αντισυγκέντρωση και πορεία την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο - οι Επιτροπές Ειρήνης είχαν εξαγγείλει πριν δύο μήνες τη φετινή πορεία στις 11 Μάη - που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο... νεόκοπος δήμαρχος Τεγέας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βόσνος, στα πρότυπα της «Λαλιωτοεκσυγχρονιστικής» τακτικής σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, με προφανή στόχο να καπελώσει, να αποπροσανατολίσει και να αμβλύνει τα αντιιμπεριαλιστικά - αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά της φετινής πορείας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου σημειώνουν πως «αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές και μεθοδεύσεις θυμίζουν άλλες εποχές, όπου κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί οργάνωναν τις αντισυγκεντρώσεις για να τρομοκρατήσουν το λαό, για να χτυπήσουν το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Είναι το θερμοκήπιο που εξέθρεψε το Γκοτζαμάνη και τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Με αυτές τις ηγεσίες, με αυτές τις πρακτικές, μας χωρίζει άβυσσος και επειδή δε θέλουμε να αφήσουμε έδαφος σε προβοκάτσιες και θέλουμε να τιμήσουμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη όπως του αξίζει, μεταθέτουμε την 20ή πορεία ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη για τις 18 Μάη στις 5 το απόγευμα από Κερασίτσα».

Και υπογραμμίζουν: «Τιμάμε τον Λαμπράκη δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκύλησαν χθες τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, που ετοιμάζουν τώρα νέες επεμβάσεις στη Συρία, στο Ιράν, στη σοσιαλιστική Κούβα και Κορέα. Τιμάμε τον Λαμπράκη γυρνώντας την πλάτη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που κλαίνε τάχα για την ειρήνη, την ίδια ώρα που παρέχουν κάθε διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές».

Καταλήγοντας, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου καλούν «το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις, να γυρίσει τις πλάτες στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς, να πάρει μαζικά και αγωνιστικά μέρος στη φετινή πορεία ειρήνης» και τονίζουν: «Ο αγώνας αυτός αποκτά πλέον και χαρακτηριστικά περιφρούρησης των λαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών που έχει κατακτήσει ο λαός μας και το κίνημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη (2004-05-05 00:00:00.0)
Στις 18 Μάη η 20ή Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης (2003-05-06 00:00:00.0)
Στις 6 του Μάη η πορεία από Κερασίτσα στην Τρίπολη (2001-04-29 00:00:00.0)
Κεντρικές πορείες ειρήνης (1999-05-05 00:00:00.0)
Η Κερασίτσα σέρνει το χορό (1998-05-08 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης (1997-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ