Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΛΑΛΙΩΤΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Εδήλωσαν και οι δύο νικητές!

Με εκατέρωθεν αποζημιώσεις έληξε η δικαστική κόντρα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη. Το δικαστήριο τελικά επέλεξε μάλλον τη «σολομώντεια» λύση, παίρνοντας περίπου ίσες αποστάσεις, ενώ και οι δύο άνδρες σε χτεσινές τους γραπτές δηλώσεις αναφέρουν ότι αισθάνονται δικαιωμένοι.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών υποχρεώνει τον Κ. Λαλιώτη να καταβάλει το ποσό των 100 εκατομμυρίων δραχμών στον Κ. Μητσοτάκη ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Επίσης, το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε να καταβληθεί αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δραχμών και από τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ στο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ότι ο Κ. Λαλιώτης προκάλεσε στον πρώην πρωθυπουργό ηθική βλάβη με συκοφαντικούς ισχυρισμούς για διακίνηση «μαύρων» χρηματικών ποσών μέσω λογαριασμών της εταιρίας «Mayo» που ανήκαν στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ και στον Κ. Μητσοτάκη επιρρίπτει ευθύνες το δικαστήριο για τη φράση του πως «ο Λαλιώτης είναι το πιο άθλιο πράγμα που έχει δει στην πολιτική ζωή», κρίνοντας ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υπερέβη το αναγκαίο μέτρο. Αντίθετα, τις άλλες φράσεις του Κ. Μητσοτάκη το δικαστήριο τις θεωρεί δικαιολογημένες, γιατί είχαν προηγηθεί προηγούμενες συκοφαντικές δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο Κ. Λαλιώτης «εκρίθη συκοφάντης», ενώ ο Κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι νιώθει «πολιτικά και ηθικά δικαιωμένος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ