Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μεταρρυθμιστικά... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ Πρωτόπαππα και Κουρή ...εμφανίστηκε ο Γκαργκάνας! Μάλλον για να μας θυμίσει τη διαφορά μεταξύ παρανόμων και νομίμων σκανδάλων.

Γιατί, αν και ανυπολόγιστα τα ποσά που (προφανώς) απομυζήθηκαν στις «σχέσεις» κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών, είναι μάλλον πολύ λίγα μπροστά στη ρεμούλα των εισφορών των εργαζομένων και το παιγνίδι των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους.

Κι ενώ δεν έκλεισε χρόνο ο νόμος που αποκλήθηκε «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζητά νέα - χειρότερα - μέτρα, όπως αυξήσεις στο όριο ηλικίας και «απελευθέρωση» της σχετικής «αγοράς», ανοίγοντας και πάλι τη σχετική συζήτηση.

Η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ δε χάνει, φυσικά, τέτοιες ευκαιρίες και αμέσως μας είπε «ο γέγονε γέγονε», υπερασπιζόμενη επί της ουσίας το ...ισχύον Ασφαλιστικό. Αλλωστε, με τη στήριξη του Πολυζωγόπουλου ψηφίστηκε, όπως θα θυμάστε.

Αναμφισβήτητα, τα παραπάνω αποτελούν ένα επικίνδυνο πολιτικά «κοκτέιλ», που τίποτε καλό δεν είναι δυνατόν να προμηνύει. Γιατί, όσο κι αν τα επιμέρους επιχειρηματικά συμφέροντα φαίνεται να τους διχάζουν, στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν να ...ενώνονται, όταν πρόκειται για την τσέπη μας. Κι ακόμη περισσότερο, όταν πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου...

Είναι και η Νέα Δημοκρατία με την «υπεύθυνη αντιπολίτευσή» της έτοιμη να συμφωνήσει σε οτιδήποτε, οπότε όλα να τα περιμένει κανείς και κυρίως τα χειρότερα.

ΟΣΟ ΓΙΑ τη σκανδαλολογία των ημερών, δεν είναι να απορεί κανείς. Βλέπετε, τα κονδύλια της Ολυμπιάδας (γιατί από εκεί ξεκινά η ιστορία) μοιράζονται ανάλογα με το ποιοι τα διεκδικούν. Ε, το συγκεκριμένο κομμάτι έπεσε στους «ντόπιους διαπλεκόμενους» και αποδείχτηκε, φαίνεται, μικρό για να τους χορτάσει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οπου τα κομμάτια είναι μεγαλύτερα, όπως και τα αντίστοιχα συμφέροντα, τηρείται «σιγή ιχθύος» και όλα έχουν επιλυθεί «νομότυπα», «με διαφάνεια» και πάντα προς το συμφέρον της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ