Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θυσία στο βωμό των υπερκερδών

Σκοτώθηκαν 3 ή 4 ναυτεργάτες από έκρηξη σε πλοίο του Μελισσανίδη

Νέα αιματοχυσία συντελέστηκε στο βωμό της αύξησης των υπερκερδών του εφοπλιστή Μελισσανίδη. Προχτές στις 4 το μεσημέρι στο γκαζάδικό του «EFXINOS» με σημαία Μάλτας και ηλικίας πάνω από 30 ετών, έγιναν παρανάλωμα 3 ή 4 (ακόμα ο ακριβής αριθμός δεν έχει εξακριβωθεί) ναυτεργάτες αλλοδαποί, από έκρηξη που έγινε στην πλώρη. Το πλοίο βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο και μέχρι τώρα επισήμως τα ακριβή αίτια δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ωστόσο, ανεπίσημα, πληροφορίες αναφέρουν ως εκδοχές ότι γίνονταν επισκευαστικές εργασίες και το πλοίο ήταν «γκαζωμένο», δηλαδή γεμάτο αέρια και κατάλοιπα πετρελαιοειδών. Να σημειωθεί ακόμα ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε πολλά γκαζάδικα με ευθύνη των πλοιοκτητών τους έχουν μετατραπεί οι στεγανοί χώροι της πλώρης σε κρυφές δεξαμενές πετρελαίου...

Οι νεκροί του «EFXINOS» έρχονται να προστεθούν σε αυτούς που κάηκαν ζωντανοί μέσα στο δεξαμενόπλοιό του ΣΛΟΠ, που ανατινάχτηκε στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας πριν από 4 περίπου χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι 3 ή 4 νεκροί ναυτεργάτες ήταν από τις Φιλιππίνες και ανήκαν στο 30μελές πλήρωμα του πλοίου. Ανάμεσα στους 30 είναι και τρεις Ελληνες. Συγκεκριμένα ο καπετάνιος, ο Α΄ μηχανικός και ο μάγειρας, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Η έκρηξη έγινε όταν το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Φουτζέιρα. Αμέσως μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε από το ίδιο το πλήρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ