Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΡΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΔΑΡΙΓΚ
Την οδηγεί στο κλείσιμο ο ιδιοκτήτης

Παιχνίδια στις πλάτες των 220 εργαζομένων στη συρματουργία ΔΑΡΙΓΚ που κινδυνεύει με άμεσο κλείσιμο λόγω συσσωρευμένων χρεών, συνεχίζει να παίζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και μεγαλοκτηματομεσίτης Κουταλίδης που τους χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τα διάφορα σχέδιά του.

Εδώ και αρκετό καιρό το εργοστάσιο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης πρώτης ύλης, ενώ η προμηθεύτρια εταιρία, αμερικάνικων συμφερόντων, «ΑΤΛΑΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ», κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για κατάσχεση εμπορευμάτων λόγω χρεών προς αυτήν ύψους 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ μία αίτηση ανακοπής που κατατέθηκε από την πλευρά της συρματουργίας απορρίφθηκε χτες από το δικαστήριο Χαλκίδας και η τακτική δικάσιμος θα γίνει στις 2 Ιούλη.

Μπροστά σ' αυτή την αδιέξοδη κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμο του εργοστασίου, η διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αντί να οργανώσει τον αγώνα, αντιμετωπίζει την κατάσταση «συμπαραστεκόμενη» στο «πρόβλημα» του εργοδότη.

Με δεδομένα τα τεράστια χρέη ύψους 6 δισ. δραχμές που έχει η ΔΑΡΙΓΚ στις τράπεζες αλλά και τα σχέδια του ιδιοκτήτη να κλείσει το εργοστάσιο για να αξιοποιήσει την έκταση που κατέχει (αν αποχαρακτηριστεί από το Δήμο Χαλκίδας) ώστε να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο, οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε συντονισμένη αγωνιστική δράση ως το μοναδικό τους πλέον όπλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ