Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Κι άλλο αμοιβαίο για τζόγο

Τη συγκρότηση νέου αμοιβαίου κεφαλαίου, ομολογιακό εσωτερικού, αξίας 100 περίπου δισεκατομμυρίων δραχμών, με τη συνεισφορά ομολόγων που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ αλλά και με μετρητά αξίας 14 δισεκατομμυρίων, αποφάσισε χτες στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ. Την πρόταση καταψήφισαν ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων και ένας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Πρόκειται για το δεύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο, το πρώτο ήταν αξίας 110 δισεκατομμυρίων δραχμών και εντάσσεται και αυτό, όπως και το προηγούμενο, στη γενικότερη λογική συνεισφοράς για την αναθέρμανση του Χρηματιστηρίου. Το γεγονός ότι οι κινήσεις αυτές ενισχύουν το τζίρο του Χρηματιστηρίου, είναι κάτι που ομολογούν ανοιχτά χρηματιστηριακοί παράγοντες. Βρίσκονται στη λογική παλαιότερης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 1997, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ενιαία εσωτερική αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και να διοχετεύουν κεφάλαια τόνωσης στις χρηματαγορές.

Να σημειωθεί ότι οι απώλειες των μετοχών του ΙΚΑ ήταν μεγάλες. τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δείχνει τους σοβαρούς κινδύνους και την ανάγκη εγρήγορσης των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ