Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολυμένη και χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα

Είναι 47χρόνων, 24 χρόνια γαζώτρια και προσφάτως απολυμένη της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ. Πάσχει από μια σπάνια πνευμονοπάθεια (πνευμονική κυψελιδική πρωτεΐνωση) και για να κρατηθεί στη ζωή χρειάζεται θεραπεία με ειδικές ενέσεις, που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα μόνο στην κρατική φαρμακαποθήκη. Οι ενέσεις αυτές, όμως, εξαντλήθηκαν και η 47χρονη ξεκίνησε απέλπιδο αγώνα δρόμου ανάμεσα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και τον ΙΦΕΤ, για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα φάρμακα.

Πρόκειται για την Αφροδίτη Παντιώρα, η ασθένεια της οποίας εντοπίστηκε το 2001. Η γαζώτρια νοσηλεύτηκε επανειλημμένα στον «Ευαγγελισμό» και από το Μάρτη έως τον Οκτώβρη του 2002 υποβλήθηκε σε θεραπεία με τις ενέσεις Leucomax, με θεαματικά αποτελέσματα. Η ασθενής, όμως, υποτροπίασε το Μάρτη του 2003 και όταν χρειάστηκε να πάρει ξανά το φάρμακο αυτό, την ενημέρωσαν από το Φαρμακείο του ΙΚΑ ότι δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες ενέσεις και να τις ψάξει στα φαρμακεία. Οι ενέσεις, όμως, δεν υπήρχαν σε κανένα ιδιωτικό φαρμακείο και έτσι, από τότε και μέχρι σήμερα, η γυναίκα βρίσκεται σε αγώνα δρόμου ανάμεσα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και τον ΙΦΕΤ.

«Εχω φτάσει σε απόγνωση. Εφτασα και στα κεντρικά του ΙΚΑ και μου είπαν να κάνω μια αίτηση και να περιμένω, αλλά εγώ δεν έχω περιθώρια να περιμένω να παζαρέψουν τη ζωή μου», δήλωσε στο «Ρ» η Α. Παντιώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ