Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Συγκέντρωση κατά της ανεργίας

Εργαζόμενοι και άνεργοι της Νάουσας ανταποκρίθηκαν χτες στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της πόλης και πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΝ, ενάντια στην ανεργία και για τα δικαιώματα των ανέργων και εποχικά εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη μέχρι τώρα έλλειψη κυβερνητικών δεσμεύσεων για μέτρα.

Στη συγκέντρωση επισημάνθηκαν: Δεν υπάρχει δέσμευση για την αποτροπή απολύσεων, ενώ δεν έχει δεσμευτεί ακόμα η κυβέρνηση για το ποσό των 1.500 ευρώ που έχει ζητήσει για κάθε άνεργο - εποχιακά εργαζόμενο το Εργατικό Κέντρο και φορείς της πόλης.

Δε δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για τη συνέχιση του ταμείου ανεργίας και για μέτρα ενίσχυσης για αυτούς που φέτος θα μείνουν χωρίς εισόδημα.

Οι συγκεντρωμένοι με το ψήφισμά τους ζήτησαν: Καμία απόλυση. Επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού για όλη τη διάρκεια της ανεργίας και όχι μόνο για 12 μήνες. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Ενταξη όλων των εποχιακά απασχολούμενων στα κονσερβοποιεία, διαλογητήρια, ψυγεία, κιβωτοποιεία στο νόμο 1836/1989, άρθρο 22. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ σε όσους εργάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στις παραπάνω επιχειρήσεις. Ειδική ρύθμιση όσων εργαζομένων είναι στην τελευταία πενταετία πριν τη σύνταξη. Πάγωμα των δανείων των απολυμένων ανέργων και αρκετά ακόμα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ