Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλίστριας

Το ΠΑΜΕ οργανώνει κινητοποίηση σήμερα το βράδυ, ώρα 7 μ.μ.

Την απόλυση της προέδρου στο Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Αργολίδα, Πηνελόπης Μίχα, από την εργοδοσία του σούπερ - μάρκετ «Ατλάντικ» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αργολίδα.

«Η απόλυση αυτή - σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - είναι μια επίθεση της εργοδοσίας που σκοπό έχει να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει όλους όσοι σηκώνουν κεφάλι. Καταλυτικό ρόλο στην εργοδοτική ασυδοσία παίζει η κυβερνητική πολιτική που ενισχύει και πριμοδοτεί κατ' εντολήν της ΕΕ το μεγάλο κεφάλαιο, έχοντας στο πλάι τη ΝΔ, αλλά και το ΣΥΝ που συνηγορούν στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας"».

Στη συνέχεια αναφέρεται και στις ευθύνες των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Ναυπλίου και Αργους για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό, επισημαίνοντας πως «κάνουν πλάτες στην εργοδοσία όταν δέχονται τον κοινωνικό διάλογο και την εργασιακή ειρήνη για να μη διαταραχτεί η αντιπαράθεση εργαζομένων - αφεντικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία του ΕΚ Ναυπλίου (ΔΑΚΕ) έφτασε στο σημείο να επιβάλει πρόταση μομφής και να απειλεί με καθαίρεση το συνδικαλιστή Νίκο Λυμπέρη, γιατί σήκωσε ανάστημα στην εργοδοσία και στους κυβερνητικούς μηχανισμούς στη Διεύθυνση Εργασίας».

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με παρέμβασή τους σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ Ναυπλίου χτες το βράδυ, απαίτησαν την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΔΣ του για το συνδικαλιστή Ν. Λυμπέρη και κάλεσαν το ΔΣ να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση για την παράνομη απόλυση της συνδικαλίστριας Π. Μίχα. Η πλειοψηφία του ΔΣ όμως προτίμησε να ασχοληθεί μόνο με... πολιτιστικά θέματα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΠΑΜΕ καλεί σε αγωνιστική κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη διασταύρωση των οδών Μεθάνων και Αργους, με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης συνδικαλίστριας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ