Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από κοντά και η ΕΣΕΕ

Ζήτημα ...συμπεριφοράς θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με παρέμβασή της, για το θέμα των αυξήσεων, καταγγέλλοντας ότι προβάλλεται η μεγάλη εταιρία που ανακοίνωσε «πάγωμα» των τιμών, ενώ είχε προβεί αμέσως πριν σε αυξήσεις.

Μάλιστα, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι «η δημιουργία ολιγοπωλιακού περιβάλλοντος θα βλάψει ανεπανόρθωτα την ελληνική, πρωτογενή και δευτερογενή, παραγωγή και θα εξοστρακίσει τις "ενοχλητικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις"». Μόνο, που η ΕΣΕΕ αποφεύγει έστω και την παραμικρή νύξη για τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν την ακρίβεια και επιτρέπουν στα πολυκαταστήματα να δρουν ασύδοτα. Και το κάνει αυτό, επειδή η ίδια επιδοκιμάζει ουσιαστικά αυτόν τον τρόπο λειτουργία της αγοράς, ελπίζοντας μόνο να λειτουργήσει θετικά για ορισμένα από τα μέλη της, φυσικά τα πιο ισχυρά, που ελπίζουν να σταθεροποιήσουν τη θέση τους δίπλα στα πολυεθνικά και ντόπια μεγαθήρια.

Αυτός, εξάλλου, είναι και ο λόγος που η ηγεσία της ΕΣΕΕ είναι υπέρ της παραπέρα απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ ανέχεται την πρακτική των πωλήσεων κάτω ή στο κόστος και των προσφορών που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ