Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμητικές διακρίσεις στους δύο θρύλους του στίβου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον Αλ. Χουαντορένα

Motion Team

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον Αλ. Χουαντορένα
Σε ειδική συνεδρίαση του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τίμησε χτες το μεσημέρι τους Κουβανούς Ολυμπιονίκες με την ανώτατη τιμητική διάκριση του νομού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πολλοί βετεράνοι πρωταθλητές του στίβου, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, και εκπρόσωποι φορέων.

Στην ομιλία του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε το γεγονός ότι το ΝΣΘ ομόφωνα πήρε την απόφαση να τιμήσει τους δύο Κουβανούς Ολυμπιονίκες και πρόσθεσε ότι αξίζουν κάθε τιμής γιατί με τον αγώνα τους, τόσο στο χώρο του στίβου όσο και στον κοινωνικό τομέα προσέφεραν πολλά στην ανθρωπότητα. Στην ομιλία τους, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΝΑΣΥ) Μ. Σπυριδάκης και Γ. Ζιώγας, τόνισαν ότι η ζωντανή παρουσία των δύο αθλητών, αυτών των δύο θρύλων, όπως τους χαρακτήρισαν, τους προξενεί μεγάλη συγκίνηση. Στο πρόσωπο τους, πρόσθεσαν, οι Θεσσαλονικείς τιμούν τον κουβανικό λαό που μισό αιώνα κρατάει ψηλά τη σημαία της Επανάστασης. «Στο απάνθρωπο εμπάργκο των ΗΠΑ ήρθε η ΕΕ να επιβάλει ένα άλλου είδος εμπάργκο και η κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της σ' αυτό», δήλωσε ο Μ. Σπυριδάκης. Επίσης χαιρέτισε εκπρόσωπος της παράταξης του Γρ. Χατζησάββα (ΠΑΣΟΚ).

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ενώ βραβεύει την Κουβανέζα πρωταθλήτρια Α. Φ. Κιρό

Motion Team

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ενώ βραβεύει την Κουβανέζα πρωταθλήτρια Α. Φ. Κιρό
Από την πλευρά τους, ο Αλμπέρτο Χουαντορένα και η Φ. Κιρό ευχαρίστησαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο και όσους μίλησαν και τους διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν με όλες τους τις δυνάμεις τη χώρα τους και την Επανάσταση.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης τίμησε τους δύο επιφανείς Κουβανούς αθλητές και πολιτικούς παράγοντες της χώρας τους Αλμπέρτο Χουαντορένα και Αννα Φιντέλια Κιρότ, και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην προσφώνησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη, πόλη που ξέρει καλά να αναγνωρίζει τους ανθρώπους που προσφέρουν στα παγκόσμια ιδεώδη του αθλητισμού, της άμιλλας και του Ολυμπισμού, σας υποδέχεται με υπερηφάνεια, αγάπη και ικανοποίηση... Σας καλώ να αποδεχτείτε την ύψιστη τιμητική αυτή διάκριση - το μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης - εκ μέρους όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Τους δύο Κουβανούς προσφώνησαν, με θερμά λόγια για την Κούβα και το λαό της που αγωνίζεται για ειρήνη και ανεξαρτησία, και οι επικεφαλής των τριών άλλων δημοτικών παρατάξεων Σ. Βούγιας, Α. Σαχίνης και Τ. Κουράκης.

Ο Αγάπιος Σαχίνης υπογράμμισε: Τιμώντας τους 2 αυτούς αθλητές τιμούμε το λαό της Κούβας και δίνουμε αποστομωτική απάντηση σ' όσους στρέφονται ενάντια στον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα.

Παίρνοντας το λόγο ο Αλμπέρτο Χουαντορένα ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή και πρόσθεσε: «Η τιμή που μας κάνετε σήμερα είναι τιμή για τον κουβανικό λαό, για την Κούβα. Αυτή τη μικρή χώρα που κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα κοινωνία και έβαλε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της προσοχής της... Θέλω να σας πω ότι παρά τον εγκληματικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει στην Κούβα οι ΗΠΑ, που σ' αυτόν τώρα προστέθηκε και η προδοσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο λαός μας θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ