Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτεινός φάρος ο αγώνας του κουβανικού λαού

«Οδηγό και φάρο για τους λαούς όλου του κόσμου αποτελεί ο ηρωικός αγώνας του κουβανικού λαού για εθνική ανεξαρτησία, προκοπή και σοσιαλισμό. Ο αγώνας σας αποτελεί απόδειξη πως οι λαοί μπορούν να αντιστέκονται στις προσταγές των ιμπεριαλιστών και να βαδίζουν στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο που επιλέγουν οι ίδιοι». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Αγίου Παύλου, Μιχάλης Μοσχονάς, καλωσόρισε την κουβανική αντιπροσωπεία στο δήμο, όπου χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

«Σαράντα χρόνια, ο κουβανικός λαός, κυριολεκτικά μέσα στο στόμα του λύκου, υπό συνθήκες ασφυκτικού εμπάργκο, υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του χωρίς να λυγίζει μπροστά στις δυσκολίες», πρόσθεσε ο Μ. Μοσχονάς και ζήτησε να μεταφέρουν στον κουβανικό λαό, στην πολιτική του ηγεσία και στον Φιντέλ τα ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης.

Τέλος, ο δήμαρχος δήλωσε στην κουβανική αντιπροσωπεία ότι ο Δήμος Αγ. Παύλου θέτει στην υπηρεσία των Κουβανών αθλητών τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου που έχουν χαρακτηριστεί ολυμπιακό προπονητήριο. Ενα θερμό «καλώς ήρθατε» απηύθυνε στους δύο Κουβανούς Ολυμπιονίκες και ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Βαρσάμης.

Απαντώντας ο Αλμπέρτο Χουαντορένα εξέφρασε τις ευχαριστίες της αντιπροσωπείας για τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχτηκε και σημείωσε ότι του προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση το γεγονός ότι το κεντρικό πανό στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανέφερε το σύνθημα «Η Κούβα δεν είναι μόνη». Αναφερόμενος σε όσα είπε προηγούμενα ο δήμαρχος, τόνισε ότι ο κουβανέζικος λαός έχει ακλόνητη τη θέληση να παραμείνει ελεύθερος γι' αυτό και πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να ανατρέψει το σοσιαλιστικό καθεστώς. «Η Κουβανέζικη Επανάσταση έχει παντού φίλους, όπως το αποδεικνύει κι αυτή η συγκέντρωση», συμπλήρωσε ο Α. Χουαντορένα, και ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την υποστήριξη που πάντα παρείχε στις δύσκολες στιγμές στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ