Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυξάνεται η ανεργία στις ΗΠΑ

Εντονο προβληματισμό, για το σενάριο ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, προκαλεί το γεγονός πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις «ψαλίδισαν» τον Αύγουστο 93.000 θέσεις εργασίας. Αυτά γράφει η ελληνόφωνη έκδοση ειδήσεων του «Μπι Μπι Σι» και συνεχίζει: Η είδηση εξέπληξε δυσάρεστα τους οικονομολόγους, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξάνονταν κατά 12.000 περίπου.

«Τα νούμερα αυτά είναι πραγματικά πολύ άσχημα καθώς υποδεικνύουν συρρίκνωση της απασχόλησης σε κλάδους, όπως αυτός των υπηρεσιών, όπου οι πρόδρομοι δείκτες μάς έκαναν να πιστέψουμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα», δήλωσε στο «Ρόιτερ» η οικονομολόγος Βερονίκ Ρις - Φλορ, αμφισβητώντας «το κατά πόσο ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα τα θετικά στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί προηγουμένως».

Να σημειώσουμε, ότι τους τελευταίους μόνο μήνες έχουν χαθεί στις ΗΠΑ πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Οσο για την επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας, Τζον Σνόου, δήλωσε ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις». Ο,τι ακριβώς κάνουν και οι ανά τον κόσμο κεντροδεξιές, κεντροαριστερές και λοιπές κυβερνήσεις, μαζί και η δική μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ