Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Η ώρα της συστράτευσης με το ΚΚΕ

Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής κομματικής αντιπροσωπείας

«Είναι η ώρα της συστράτευσης με το ΚΚΕ, μαζί μας. Δε ζητάμε από το λαό να συμφωνήσει σε όλα. Εμείς λέμε η λύση είναι στο σοσιαλισμό. Πρέπει όμως να αντισταθούμε από σήμερα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική αύριο. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Ούτε παντοδύναμοι είναι, ούτε ανίκητοι». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο οποίος χτες επικεφαλής αντιπροσωπείας κομματικών στελεχών περιόδευσε στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά.

Ο Δ. Αρβανιτάκης μίλησε σε δυο συγκεντρώσεις στους χώρους του εργοστασίου και κουβέντιασε αρκετά με τους εργαζόμενους για τις περικοπές των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων με τον νόμο 2039/2002. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ΟΣΕ, αλλά και για την επικείμενη υπαγωγή τους στο ΙΚΑ, αλλά και συνολικά για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα προβλήματα της Παιδείας και της Υγείας.

«Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική τελειωμό δεν έχει, τόνισε ο Δ. Αρβανιτάκης στην ομιλία του. Επακολουθούν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Γι' αυτό πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα ιδιαίτερα αυτή τη χρόνια που θα υπάρξουν και δυο εκλογικές αναμετρήσεις, οι βουλευτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές».

Ο Δ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στο λεγόμενο «κοινωνικό» πακέτο της κυβέρνησης που αποτελεί μεγάλη κοροϊδία και εμπαιγμό για τους εργαζόμενους, αλλά, για ακόμη μια φορά, αποκαλύπτει ότι η ανάπτυξη που ισχυρίζεται η κυβέρνηση αφορά στα κέρδη του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. «Είναι δυνατόν να ανεχτούμε από τη μια μεριά τα κέρδη του κεφαλαίου και των βιομηχάνων να αυξάνονται από την άλλη να εξαγγέλλεται ότι με ένα ευρώ θα λυθούν τα προβλήματά μας;».

Το στέλεχος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική αυτή πρέπει να καταδικαστεί. Αλλά δεν είναι λύση η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ με την υπερψήφιση της ΝΔ. Γιατί η ΝΔ άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του 8ωρου. Η ΝΔ αποσύνδεσε τη σύνταξη από τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Η ΝΔ άνοιξε το δρόμο για το Ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ αυτή την πολιτική συνέχισε.

Αλλά ούτε και ο ενδιάμεσος δρόμος που προτείνει ο ΣΥΝ είναι η λύση. Πρόσφατα ο ΣΥΝ, απαντώντας στα μέτρα Σημίτη, υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει αναδιανομή του εισοδήματος. Πώς θα γίνει αναδιανομή του εισοδήματος όταν ο ΣΥΝ είναι υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ και άλλων αντιδραστικών συνθηκών, όταν ζητωκραυγάζει υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λέει με τη σειρά της ότι πρέπει να υπάρξει σφιχτή δημοσιονομική πολιτική γιατί πρέπει να πληρωθεί το εξωτερικό χρέος; Αυτά, λοιπόν, είναι απάτη».

Ο Δ. Αρβανιτάκης καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να βγάλει συμπεράσματα. Να μην πέσει στις παγίδες που του στήνουν. Για να έχουμε αποτελέσματα πρέπει να ψηφιστεί το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές. Να βγει πιο δυνατό και να είναι μια ισχυρή δύναμη που με τη σειρά της θα στηρίζει ακόμα περισσότερο τους αγώνες που αναπτύσσονται. Να ανοίξει μια άλλη πορεία για τη χώρα. Να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία εργατών, αγροτών και άλλων λαϊκών στρωμάτων, που θα βάλει πλώρη, για να κατακτήσει τη διακυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ