Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ιδεολογικές» προεκτάσεις

«Η πολιτική ζωή της χώρας μας σφραγίστηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια από τη δράση τριών πρωθυπουργών. Ο Κ. Καραμανλής αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Ο Α. Παπανδρέου εμβάθυνε τη δημοκρατία και θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος. Ο Κ. Σημίτης που ολοκληρώνει το έργο και των δύο. Οικοδομεί την Ελλάδα της Ευρώπης με ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή και πραγματική σύγκλιση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντογιαννόπουλος στα ΜΜΕ του νομού Σερρών, όπου πήγε στα «πλαίσια της εξόρμησης των κυβερνητικών στελεχών στην επαρχία». Εκείνο βέβαια που δεν ακούσαμε απ' τον Β. Κοντογιαννόπουλο - παρότι υφυπουργός με αρμοδιότητα την Πρόνοια - είναι πώς γίνεται σήμερα το 22% του ελληνικού πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια φτώχειας, έστω αυτά που ορίζει η ίδια η ΕΕ; Δε θα 'πρεπε να το γνωρίζει, αφού μπορεί να αξιολογεί την προσφορά των πρωθυπουργών επί μία τριακονταετία, όταν μάλιστα έχει υπηρετήσει και τα δύο κόμματα από κυβερνητικές θέσεις;

Κατά τα άλλα, οι δηλώσεις του Κοντογιαννόπουλου θα μπορούσαν να αποτελέσουν την «ιδεολογική προέκταση» των γκάλοπ που βγάζουν κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον ...Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ