Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Διαμορφώνουν εικόνα δικομματικού «ντέρμπι»

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι "ντέρμπι" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μεταξύ Σημίτη και Καραμανλή. Γι' αυτό διαλέξτε διαχειριστή». Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρούν να διαδώσουν με την ομοβροντία των «φρέσκων» γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα και αύριο.

Η «βροχή» των δημοσκοπήσεων, τα «ευρήματα» των οποίων παρουσιάζουν μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους, πυροδοτεί κλίμα δικομματικής πόλωσης, επιβεβαιώνοντας, ακόμα μια φορά, ότι τα γκάλοπ είναι βασικά εργαλεία για τη διαιώνιση της κυριαρχίας του δικομματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία γκάλοπ που δημοσιεύονται το Σαββατοκύριακο, καλλιεργούν την εικόνα ότι η «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κλείνει λίγο, ενώ Σημίτης και Καραμανλής διαγκωνίζονται όσον αφορά την «καταλληλότητα» για την πρωθυπουργία. Ειδικότερα, το γκάλοπ της «Μέτρον Ανάλυσις», που δημοσιεύεται σήμερα στο «Εθνος», καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ με 7,1 μονάδες (39,2% έναντι 32,1% του ΠΑΣΟΚ) και ακολουθούν ΚΚΕ 6,4%, ΣΥΝ 3,8%, ΔΗΚΚΙ 1,9%, ΛΑΟΣ 2,3%, ενώ η λεγόμενη «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται περίπου στο 10%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσποιήθηκε ότι δε γνώριζε τίποτα για τα αποτελέσματα των γκάλοπ, αλλά έσπευσε να διαπιστώσει ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς όφελος του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, αν και δε ρωτήθηκε, δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι δε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

«Το κλίμα αυτό είναι απότοκο των μέτρων που έχουμε λάβει, με αξιοπιστία και συνέπεια, είναι απότοκο της προώθησης του κυβερνητικού έργου που επιχειρούμε, όπως επίσης και των προοπτικών, που χαράξαμε με την κατάθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Χάρτας», δήλωσε χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας. «Υπάρχει -πρόσθεσε - ένα καλύτερο κλίμα που μας δημιουργεί αισιοδοξία», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «στις εκλογές της άνοιξης, θα έχουμε δημιουργήσει τους όρους για τη νέα νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ