Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνο του λαού δεν είναι το λιμάνι

Ούτε του Δήμου της Ηγουμενίτσας δεν είναι το λιμάνι, κύριε πρωθυπουργέ, πόσο μάλλον του λαού. Μήπως κάνατε σαρδάμ και σας παρεξήγησε ο λαός της Ηγουμενίτσας; Μήπως θέλατε να πείτε ότι το λιμάνι είναι ανώνυμη εταιρία κι αύριο, μεθαύριο κανείς δε θα αποκλείει το ενδεχόμενο να μπει στο Χρηματιστήριο; Το γράφει και η ταμπέλα της εταιρίας «Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ». Πάντως, ο ετήσιος τζίρος των 1.300 δισεκατομμυρίων δραχμών που έχει το λιμάνι μόνο του λαού δεν είναι, κι ούτε πρόκειται να είναι ποτέ. Για το λαό ρίξατε το κοκαλάκι του «κοινωνικού πακέτου» με τη δέσμευση ότι θα το υλοποιήσετε και περιμένετε πειθήνια να σας ακολουθήσει.

Η εργατική τάξη, όμως, του Νομού Θεσπρωτίας κι ο κόσμος των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων δε σκύβουν το κεφάλι. Ξέρουν καλά ότι ασκείται μια αντιλαϊκή και αντιεργατική πολιτική, γιατί τη βιώνουν. Ξέρουν πως τίποτα δεν τους προσφέρει ούτε το «κοινωνικό πακέτο» ούτε τα λιμάνια των εφοπλιστών και γι' αυτό δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση.

Κύριε πρωθυπουργέ, ο σοφός λαός λέει μια παροιμία: «Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο». Εσείς, θα μου πείτε, την πίτα δεν την έχετε αφάγωτη, την τρώτε μαζί με την πλουτοκρατία, εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει ότι ο λαός που παράγει δεν απολαμβάνει τους καρπούς του κόπου του, ούτε το λιμάνι, που το έχτισε με τα χέρια του.


Μ.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ