Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συσκέψεις - ανακοινώσεις για την απλή αναλογική

Πληθαίνουν οι φορείς που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια να φέρει μεν νέο εκλογικό νόμο, αλλά πάντα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής. Εργαζόμενοι, ακαδημαϊκοί, νεολαίοι επιμένουν στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Συσκέψεις και εκδηλώσεις - για την προώθηση του αιτήματος - γίνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Ετσι την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 10 πμ, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε πλατιά σύσκεψη με θέμα την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η εκδήλωση γίνεται στο ΕΚ.

Το θέμα θα αναπτυχθεί και την επομένη, Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη και ώρα 9 μμ, από το παράρτημα Λήμνου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λήμνου. Καλούν τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νησιού στη σχετική σύσκεψη, στο σωματείο Οικοδόμων («Παπουτσίδειο» κτίριο).

Την ίδια μέρα, στις 7 μμ, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Λέσβου σε συγκέντρωση - συζήτηση που οργανώνει μαζί με σωματεία μέλη του, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Σκοπός «να εκφράσουμε τη θέλησή μας να υιοθετηθεί και να καθιερωθεί η απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, για την ανάδειξη εκπροσώπων από τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους, δήμους ως και τη Βουλή», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - κάλεσμα.

Επίσης, στις 22 Σεπτέμβρη, στις 6 μμ, ο Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου διοργανώνει ανάλογη σύσκεψη στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου (έναντι ΟΣΕ). Η Ενωση υπογραμμίζει ότι η απλή αναλογική εξασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφους και δημιουργεί προϋποθέσεις για την ανάδειξη και συζήτηση των προβλημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των γυναικών.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων «Δ. Γληνός» του Πανεπιστημίου Αιγαίου τάσσεται κατά των καλπονοθευτικών συστημάτων και υπέρ της απλής αναλογικής, για την οποία ζητά μάλιστα την άμεση εφαρμογή της. Ανάλογα ψηφίσματα εξέδωσαν και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Παγκρατίου και Ζωγράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ