Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικές «καρεκλιές»

Γρηγοριάδης Κώστας

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥΠ) της 27.8.2003 ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, ζήτησε τις παραιτήσεις των προέδρων των ΠεΣΥΠ. Με το θέμα ασχολήθηκε ο Τύπος, αλλά έκτοτε ουδέν επισήμως.

Το θέμα επανέφερε προχτές ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης, με ανακοίνωσή του, όπου επισημαίνεται ότι η «εκκρεμότητα αυτή πρέπει να λήξει άμεσα». Χτες απάντησε ο Κ. Στεφανής με ανακοίνωσή του, στην οποία, μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζει ότι «το τι γίνεται και το τι πρόκειται να γίνει εξακολουθεί να αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και όχι της "σκιώδους" δικής του υπουργίας». Οι εκπρόσωποι λοιπόν της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ανταλλάσσουν καρεκλιές, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία πορεύονται στον κατήφορο. Αλλά τι να πουν; Οτι δημόσιο σύστημα υγείας και οι λειτουργοί του έχουν γονατίσει απ' την πολιτική λιτότητας και εμπορευματοποίησης που εφαρμόζει με ευρω-συνέπεια το ΠΑΣΟΚ και υπόσχεται να τη συνεχίσει -ως καλύτερος διαχειριστής- η ΝΔ;

Οι εργαζόμενοι -που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για βελτίωση της θέσης τους και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας - ας τους αφήσουν να παίζουν προεκλογικές «καρεκλιές» και να προσχωρήσουν το μέτωπο της πάλης που ανατρέπει τις πολιτικές λιτότητας. Και στις εκλογές μαύρο και στους δυο και ψήφο στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ