Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Αλλαγές στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση

Τους προέδρους σε πέντε Περιφερειακά Συστήματα Υγείας και Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) άλλαξε χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής. Στην ουσία, έγιναν τρεις μετακινήσεις και αντικαταστάθηκαν δύο πρόεδροι ΠεΣΥΠ.

Οι αλλαγές αυτές κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση και στόχο έχουν με γοργότερους ρυθμούς τη διαβόητη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, όπως θεσμοθετήθηκε με τις νομοθετικές παρεμβάσεις, κυρίως του πρώην υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου. Η κατεύθυνση αυτή πιστοποιείται, τόσο απ' την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που μιλά για «αναδιάταξη του στελεχικού δυναμικού των ΠεΣΥΠ», όσο και τις δηλώσεις κάποιων προέδρων, που δηλώνουν ότι θα συνεισφέρουν και από άλλο πόστο στην επίτευξη της μεταρρύθμισης.

  • Στο Α` ΠεΣΥΠ Αττικής τοποθετείται πρόεδρος ο Γ. Τούντας, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Αντικατέστησε τον καθηγητή Λ. Λιαρόπουλο, ο οποίος, σε γραπτή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παραιτήθηκε χτες γιατί είχε έρθει σε αδιέξοδο λόγω της «παρατεινόμενης αβεβαιότητας περί των προθέσεων του κ. υπουργού», που είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τους.
  • Στο Β` ΠεΣΥΠ Αττικής τοποθετείται ο Κ. Νίκολης, υποδιοικητής της ΕΤΒΑ την περίοδο 1995-2002. Αντικατέστησε τον Σπ. Κόντο, ο οποίος τοποθετείται πρόεδρος ΠεΣΥΠ Β. Αιγαίου στη θέση του Κ. Στεργιόπουλου.
  • Στο Γ` ΠεΣΥΠ Αττικής τοποθετείται ο Φ. Σερέτης, πρόεδρος μέχρι τώρα του ΠεΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας. Αντικατέστησε τον καθηγητή Δ. Σερεμέτη.
  • Ο μέχρι τώρα πρόεδρος του ΕΚΑΒ Χρ. Ρέσσος τοποθετείται πρόεδρος του ΠεΣΥΠ Στ. Ελλάδας.
  • Πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναλαμβάνει ο Κ. Παναγιωτάκης στρατηγός ε.α., επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ σε θέματα Αεράμυνας. Ηταν ακόλουθος Αμυνας στην ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ. Διατέλεσε πρόεδρος της ΠΥΡΚΑΛ την περίοδο 2001-2002.
  • Πρόεδρος του ΠεΣΥΠ B` Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει η Κ. Αποστόλου, πρώην πρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Αντικατέστησε την Ι. Αρσενοπούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ