Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Σε συνέδριο με αγωνιστικό απολογισμό

Σε αγωνιστική κατεύθυνση και με στόχο την καλύτερη οργάνωση των εργατικών αγώνων και τη διεκδίκηση νέων κατακτήσεων, συνέρχεται το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Σεπτέμβρη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

Στην περίοδο που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο, η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι του κλάδου, έδωσαν μια σειρά σοβαρούς και δύσκολους αγώνες και πέτυχαν τη βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων, ξεδίπλωσαν μεγάλους αγώνες ενάντια στις απολύσεις και στην ανεργία σε πολλά επίπεδα. «Δεν επιτρέπουμε να γίνουν εύκολα απολύσεις στον κλάδο μας», τόνισε ο Σπύρος Ράλλης Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. Ο κλάδος έδωσε και δίνει ακόμα τη μάχη για να μην κλείσουν τα εργοστάσια ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ και πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές στο χώρο των εμφιαλωμένων συμμετέχουν δραστήρια στη δράση, στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ΠΑΜΕ και μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συμβάλλουν, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, στην ανάπτυξη δυναμικών αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για βασικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και για μια άλλη πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.

Τη συνεπή ταξική της αυτή στάση η Ομοσπονδία την πλήρωσε στο διάστημα που πέρασε, με συνεχείς δικαστικές διώξεις των στελεχών της, με βαριές καταδίκες, με απόπειρες δολοφονίας ενάντια σε στελέχη της, που ακόμα δεν έχουν διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη, που σε ό,τι αφορά τις καταδίκες των συνδικαλιστών δείχνει ασυνήθιστη σπουδή και ζήλο. Ακόμα και με επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου στην εφημερίδα του κλάδου «Σύγχρονη Συνδικαλιστική Σκέψη» από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, που χαρακτηρίστηκε σαν προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και των δημοσιογραφικών του οργάνων.

Οι διώξεις και καταδίκες, επισημαίνει ο Σπύρος Ράλλης, δεν πρόκειται να έχουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. «Δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητα του κλάδου ή να τον παρεκκλίνουν από τη συνεπή ταξική γραμμή του. Αντίθετα, θα εντείνουν τους αγώνες και θα πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειες προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Στο μεταξύ ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αύξηση της δύναμης της ΠΟΕΕΠ από το προηγούμενο συνέδριο, κατά 15%. Αυτό δείχνει ότι οι εργαζόμενοι εκτιμούν και στηρίζουν την αγωνιστική, ταξική δραστηριότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η απεργία (2008-12-16 00:00:00.0)
Στάση εργασίας για τις διώξεις (2005-06-01 00:00:00.0)
Στις 17 Μάρτη κανένας στη δουλιά (2005-02-23 00:00:00.0)
Βιομηχανία καταδίκης συνδικαλιστών (2004-11-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική, ταξική συνέχεια (2003-09-30 00:00:00.0)
Αγωνιστική καταδίκη των διώξεων (2003-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ