Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Υπόσχεση για συνεχή αντιιμπεριαλιστική πάλη
  • Εξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο διαδήλωσαν οι φιλειρηνιστές της Λάρισας
  • Αντιπολεμική πικετοφορία στο Βόλο

Την καταδίκη τους στα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, διαδήλωσαν οι αγωνιστές της ειρήνης στη Λάρισα και στη Μαγνησία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρώμικου πολέμου που ματοκύλισε τη γειτονική χώρα.

Οι φιλειρηνιστές της Λάρισας έδωσαν μαχητικό «παρών» στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης, το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάκης Τσιόγκας τόνισε ότι το φιλειρηνικό κίνημα υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που προωθείται με εργαλεία το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Επίσης, κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι φέρει μεγάλες ευθύνες, καθώς έβαλε την υπογραφή της στο βρώμικο πόλεμο και δίνει διευκολύνσεις για τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται. Πρόσθεσε, δε, πως μεγάλη ευθύνη φέρει και το κόμμα της ΝΔ, που συμφωνεί με όλα αυτά και δε βρήκε να πει μια λέξη για την επέτειο της ΝΑΤΟικής εγκληματικής επιδρομής κατά της Γιουγκοσλαβίας. Και καταλήγοντας, τόνισε: «Μέσα από το φιλειρηνικό αντιπολεμικό κίνημα, μέσα από τους φορείς, μέσα από το λαό θα οικοδομήσουμε το δικό μας μεγάλο κίνημα και θα εμποδίσουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λάρισας, κρατώντας αναμμένα κεριά, στη μνήμη των χιλιάδων αμάχων της Γιουγκοσλαβίας, που δολοφόνησαν τα γεράκια του πολέμου, κατά τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου. Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στη συνέχεια οι φιλειρηνιστές με αυτοκινητοπομπή μετέβησαν έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, το οποίο με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα χρησιμοποιείται ως ορμητήριο πολέμου σε βάρος των λαών της περιοχής. Εκεί, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα τους για να φύγει το Στρατηγείο του θανάτου από τη χώρα μας, έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, που συμβολίζουν την ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την πάλη τους κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, συμμετέχοντας στη μεγάλη αντιπολεμική πικετοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, με πρωτοβουλία της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης και άλλων φορέων του νομού. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χάρης Ρούσσης τόνισε ότι όλος ο ελληνικός λαός έχει χρέος να συμμετάσχει σ' αυτόν τον πατριωτικό αγώνα, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα, για να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου, για να γυρίσουν οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία και για να γίνει η Ελλάδα παράγοντας φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ