Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Να καταδικάσουμε την υποτέλεια και τον αυταρχισμό

Στις 9 Απρίλη, για άλλη μια φορά η Αριστερά δε θα κατέβει στις εκλογές μ' ένα εκλογικό μέτωπο. Ας ελπίσουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν τα αναγκαία διδάγματα σ' όλους μας για να ξεκινήσει αμέσως μετά ένας εποικοδομητικός διάλογος, που θα καταλήξει στη συγκρότηση ενός ενιαίου εκλογικού μετώπου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Η συνεργασία του ΚΚΕ με την Κομμουνιστική Ανανέωση είναι μια ελπιδοφόρα αρχή. Κι αυτό γιατί, απ' ό,τι δείχνει η πολιτική κατάσταση, εκλογές θα ξαναγίνουν μάλλον σύντομα.

Πρώτα απ' όλα, η ΝΟΘΑ «νίκη» ενός από τους δύο μονομάχους θα είναι ΟΡΙΑΚΗ.

Δεύτερον, τα προβλήματα που ζητούν επιτακτικά τη λύση τους είναι πολλά και συνεχώς διογκώνονται. Ομως, η κατάσταση θα επιδεινωθεί από το φθινόπωρο, όταν θ' αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα πια, τα «αγαθά» της απάτης που λέγεται ΟΝΕ. Δυστυχώς, πολλοί Ελληνες, παρασυρμένοι από τη δημαγωγία της ομάδας Σημίτη, θεωρούν ακόμη την ΟΝΕ λύση, ενώ είναι απάτη που θα οξύνει πιο πολύ τα προβλήματα. Ετσι, το πάθημα σύντομα θα γίνει μάθημα.

Ακόμη, θα επιδεινώσουν την κατάσταση και τα Ελληνοτουρκικά. Αυτό το συνεχές ποδοπάτημα της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αυτός ο απερίγραπτος ραγιαδισμός του δίδυμου Σημίτη -Παπανδρέου, κάποια στιγμή θ' ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Γι' αυτό ΟΛΗ η Αριστερά, παίρνοντας υπόψη και τα διδάγματα που θα βγουν από τις εκλογές αυτές, να επανεξετάσει την όλη κατάσταση, να παραμερίσει, επιτέλους, παλιές καχυποψίες και δογματισμούς και να προχωρήσει με συνέπεια, επαναστατικό θάρρος και αποφασιστικότητα στη διαδικασία συγκρότησης πολιτικού εκλογικού φορέα.

Σήμερα, όμως, υπάρχει επιτακτική ζωτική ανάγκη να δώσουμε τη μάχη των εκλογών αυτών από πόρτα σε πόρτα, για ν' αυξήσει η Αριστερά τη δύναμή της.

Η ψήφος μας σ' αυτές τις εκλογές αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί είναι ψήφος ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ούτε ψήφος ρουσφετιού, αλλά ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΦΙΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και παράλληλα ψήφος - φραγμός στα απάνθρωπα σχέδια που θέλει να επιβάλει ο Σημίτης, υλοποιώντας έτσι τις εντολές που έχει πάρει από την ΕΕ και τις πολυεθνικές.

Μπορούμε με την ψήφο μας να εμποδίσουμε αυτόν τον κίνδυνο, καταψηφίζοντας το δικομματισμό, αυτή τη σύγχρονη κατάρα που τυραννά το λαό, υποβαθμίζει συνεχώς τη ζωή στη χώρα μας και βάζει σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα.

Πρέπει ακόμη να προσπαθήσουμε να τραβήξουμε κοντά μας κι ένα μέρος από τη βάση του ΠΑΣΟΚ που αγανακτεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όμως δεν τολμά να κάνει το αναγκαίο, για το καλό του τόπου μας, βήμα.

Σήμερα, δεν υπάρχουν πια τα πλατιά διλήμματα του δήθεν φόβου της Δεξιάς.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν πως η σοσιαλδημοκρατία αντικατέστησε τη Δεξιά. Βλέπουν πως οι Αμερικανοί, οι διορισμένοι από τις πολυεθνικές της Κομισιόν, οι βιομήχανοι και οι αεριτζήδες του Χρηματιστηρίου, ντόπιοι και ξένοι, που με την ανοχή τουλάχιστον της κυβέρνησης, για να μην πούμε βοήθεια, κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές, θέλουν να ξαναβγεί η σημιτική ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο που ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Μπερνς, δήλωσε με προκλητικό τρόπο δημόσια ότι «θα είναι πλήγμα η απώλεια του διδύμου Σημίτη - Παπανδρέου»!!!

Πέρα όμως απ' αυτό, οι δύο μονομάχοι προκαλούν όχι μόνο τη νοημοσύνη του λαού, αλλά τον θεωρούν και ηλίθιο. Αθλιοι λαϊκιστές και οι δύο, μοιράζουν καθημερινά δισεκατομμύρια σε υποσχέσεις.

Ο πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει να κόβει κορδέλες εγκαινίων και η τηλεόραση να προβάλλει συνεχώς τα έργα - μακέτες και τις φιέστες της εκσυγχρονιστικής απάτης.

Από κοντά και το διαφημιστικό του Λαλιώτη, να δείχνει μία Ελλάδα παραμυθένια.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Στην Ελλάδα του Σημίτη αρχίζει επικίνδυνα να συρρικνώνεται η Δημοκρατία και τη θέση της παίρνει η αυθαιρεσία, η βία και οι διώξεις των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστική και πολύ ανησυχητική η δήλωση κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, που λένε ότι «το ΚΚΕ κινείται στα όρια της νομιμότητας»!!!

Η δήλωση αυτή πρέπει να προβληματίσει τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας και όχι μόνο την Αριστερά. Ο λαός μας ξέρει από την πείρα του πως ο γύψος μπαίνει πάντα πρώτα στους κομμουνιστές, αλλά στο τέλος σκεπάζει τα πάντα.

Να, γιατί η Αριστερά και ειδικότερα το ΚΚΕ, που σηκώνει σήμερα το μεγαλύτερο βάρος του αντιιμπεριαλιστικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα, κι έχει τη δομή και την οργάνωση για τη συσπείρωση των εργαζομένων και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης, χρειάζεται να ενισχυθεί παραπέρα με την ψήφο του κάθε αγωνιστή.

ΚΑΜΙΑ ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ας παραμερίσουμε προσωπικές πίκρες, επιμέρους διαφωνίες, διαφορετικές απόψεις σε θέματα τακτικής κι ας μας ενώσει, τουλάχιστον με την ψήφο μας, ο κοινός μας στόχος. Η ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού αγώνα, που προϋποθέτει το μαύρισμα του δικομματισμού και φραγμό στη ραγιάδικη σημιτική λαίλαπα, για να μην μπούμε και πάλι σε περιπέτειες.


Του
Κώστα ΓΙΑΜΠΑΝΗ *
* Ο Κ. Γιαμπάνης είναι στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ