Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Σήμερα η συγκέντρωση - συλλαλητήριο

Αύριο η δίκη των 10 αγωνιστών - αντιιμπεριαλιστών

Απόψε Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, που οργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Αύριο Τρίτη, δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 10 αγωνιστές αντιιμπεριαλιστές που συνελήφθησαν, επειδή τόλμησαν πέρσι στις 25 Μάρτη να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, μαζί με δεκάδες άλλους συμπολίτες τους.

Κεντρικός ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα είναι ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης θα χαιρετίσει ο υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Εβρου Πολύμερος Μουλούδης, στέλεχος της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης».

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και όλο το λαό να συμμετέχει μαζικά στο σάλπισμα αγώνα και να στείλει μήνυμα αντίστασης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ. «Καλούμε το λαό με την ψήφο του να καταδικάσει την αντιλαϊκή - αυταρχική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων του. Να δυναμώσει το ΚΚΕ, να ενισχύσει τη λογική του Μετώπου για μια λαϊκή εξουσία, προς όφελος της νεολαίας και των εργαζομένων, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Με ΚΚΕ ισχυρό, να βγούμε στην αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας», αναφέρει η ΝΕ Εβρου.

Αύριο η δίκη

Αύριο Τρίτη 28 Μάρτη, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, με την κατηγορία της «απείθειας» κατά της αρχής, θα καθίσουν οι: Χρήστος Τρέλλης νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Εβρου, Δαμιανός Κουκουράβας εκπαιδευτικός, Αναστασία Βλισίδου εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, Γιώργος Φακριάδης μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εβρου, Απόστολος Κρεωνάς φοιτητής, Ανέστης Βλισίδης αντιπρόεδρος της Α` ΕΛΜΕ Εβρου, Μαριάννα Παπαντή μαθήτρια, Ευαγγελία Παπαπαναγιώτου φοιτήτρια, Νίκη Δραμανίδου μέλος του ΔΣ της Α` ΕΛΜΕ Εβρου και Γιώργος Βλισίδης σπουδαστής.

Στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών, τάχθηκε χθες με απόφασή του και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΔΠΘ, ενώ ήδη από τις πρώτες μέρες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και απαίτησαν να σταματήσει η πολιτική των διώξεων, ο νομάρχης Εβρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ», η Α` και Β` ΕΛΜΕ Εβρου, η ΠΕΑΕΑ, η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και οι Σύλλογοι Γυναικών.

Με δήλωσή της στο «Ρ», μία εκ των κατηγορουμένων, η φοιτήτρια Ευαγγελία Παπαπαναγιώτου σημείωσε πως η συγκεκριμένη πολιτική δίωξη αποτελεί «ένα από τα πολλά δείγματα αυταρχισμού της κυβέρνησης απέναντι στο αναπτυσσόμενο λαϊκό κίνημα. Στόχος τους δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά ο λαός και η νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Αυτό ο λαός της Αλεξανδρούπολης το κατανοεί και εκφράζει πολύμορφα τη συμπαράστασή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (2014-04-18 00:00:00.0)
Ψήφος που θα μετατρέψει τη λαϊκή αγανάκτηση σε δύναμη (2010-11-02 00:00:00.0)
Ανήθικες μέθοδοι εκβιασμού υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-09-29 00:00:00.0)
Περιοδεία σε μαγαζιά στην Αλεξανδρούπολη (2010-08-28 00:00:00.0)
ΕΒΡΟΥ (2009-09-13 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών» σε Αλεξανδρούπολη - Κοζάνη (2006-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ