Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ
Με το ΚΚΕ στείλτε μήνυμα αξιοπρέπειας

Σε μια πόλη - σύμβολο για τη μετα-ΟΝΕ εποχή μίλησε χτες το βράδυ η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από το Μαντούδι της Εύβοιας, της ανεργίας και της εξαπάτησης των εργαζομένων, από το Μαντούδι που διεκδικεί τον τίτλο μιας πόλης-πιλότου για την Ελλάδα της μετα-ΟΝΕ εποχής, απηύθυνε χθες βράδυ η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό, να βγάλει από την κάλπη της 9ης του Απρίλη ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, ένα μήνυμα ότι τελείωσαν τα ψέματα για το δικομματισμό. Στις 9 του Απρίλη να είναι ο λαός αυτός που «θα βάλει το γκολ». Να ρίξει κόκκινο στην κάλπη, ρίχνοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, που αποτελούν το βόλι στο δικομματισμό, στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην ΟΝΕ και το ΝΑΤΟ.

Σε μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μαντουδίου το κάλεσμα του ΚΚΕ έδωσε το ερέθισμα για την απάντηση από τους συγκεντρωμένους «Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», ένα σύνθημα που στην περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας καταξιώνεται απόλυτα.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος βουλευτής στο νομό, μεταφέροντας τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Μ. Μαΐλης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, ο Λουκάς Γκούνης, μέλος ΕΠ της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, και άλλα στελέχη, δημοτικοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι βουλευτές Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Γ. Αργύρης, Δ. Ραχιώτης, Γ. Κασινάς, Γ. Λαδογιάννη.

Οι εκλογές αυτές, είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι ένα τεστ για το λαό, ο οποίος πρέπει να δώσει την απάντηση που τους χρειάζεται. Κάνουν, τόνισε, ένα τεστ και σφυγμομετρούν για να δουν αν μπορούν να συνεχίσουν να σας κοροϊδεύουν. Στις 9 του Απρίλη πρέπει να αποδειχθεί ότι την εργατιά δεν μπορεί να την κοροϊδεύει κανείς. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και επειδή εκεί που περισσεύει η φτώχεια περισσεύει και η αξιοπρέπεια είμαστε αισιόδοξοι για την απάντηση που θα δοθεί.

Σας προτείνουμε το δρόμο του αγώνα. Δεν είναι στρωμένος με ρόδα. Θέλει θυσίες, είναι όμως πολύ πιο εύκολος από αυτόν που σας προτείνουν όσοι σας ζητάνε να πεινάτε και να διψάτε.

Ο βασιλιάς της ΟΝΕ είναι γυμνός

Σήμερα, πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα, υπάρχει στην Ελλάδα η ανάγκη να βγει ένα αποτέλεσμα που θα ανατρέψει τα προγνωστικά. Αν το δεκαήμερο που μένει οργωθεί όλη η Εύβοια, όλη η Ελλάδα, μπορεί να γίνει ένα «μικρό θαύμα». Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε μια κινούμενη μάζα ανθρώπων βρίσκεται σε μια διαδικασία προβληματισμού, βρίσκεται ένα βήμα πιο πριν από το να ρίξει κόκκινο στην κάλπη, γιατί σήμερα υπάρχει συσσωρευμένη πείρα στο λαό. Ο βασιλιάς της ΟΝΕ είναι γυμνός, ο βασιλιάς Σημίτης είναι γυμνός. Η πολιτική τους αποκαλύπτεται.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ανεργίας που πλήττει την περιοχή σε ποσοστό 75%, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έλεγαν ότι με τον εκσυγχρονισμό θα εξασφαλιστεί σταθερή απασχόληση. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζείτε. Η ανεργία καλπάζει. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι τα πάντα είναι υποταγμένα στα καπιταλιστικά κέρδη. Ετσι, αν οι εργαζόμενοι δεν καταλάβουν πού οφείλεται η ανεργία και η φτώχεια, τότε θα είναι αδικημένοι μια ζωή.

Αναφερόμενη στις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Λισαβόνα σχετικά με την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση, η Αλέκα Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Οι μάσκες έπεσαν». Δε συζήτησαν για την ανεργία αλλά για τα κίνητρα που θα δώσουν στους επιχειρηματίες, κίνητρα για να απασχολούν λιγότερους εργάτες και για μερική απασχόληση. Συζήτησαν για το πώς θα στρέψουν τις νέες τεχνολογίες κατά των εργαζομένων. Συζήτησαν για την κατάργηση της μαζικής ασφάλισης και της μαζικής παιδείας. Θέλουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων να τελειώνουν μόνο το γυμνάσιο, θέλουν μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς. Γι' αυτό ο λαός στις 9 του Απρίλη πρέπει να τους κόψει τα φτερά. Διαφορετικά έρχονται πολύ χειρότερες μέρες. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι γιατί παρατηρείται μια αφύπνιση σε μεγάλο τμήμα του λαού μας.

Οι λαοί δε θα αυτοκτονήσουν

Συνόψισε λέγοντας: Χτίζουμε σήμερα το Μέτωπο και διεκδικούμε την εξουσία στην πορεία. Η ανεργία, είπε, δε θα καταργηθεί αν η φτωχολογιά δε διεκδικήσει να πάρει την εξουσία και θα την πάρει μόνο μέσω του Μετώπου, μόνο μέσω του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ζητά και παλεύει για υψηλά επιδόματα ανεργίας και κανονική ασφάλιση για τους ανέργους. Παράλληλα παλεύει για μια λαϊκή εξουσία και αυτή θα υπάρξει γιατί οι λαοί δε θα αυτοκτονήσουν. ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ ζητάνε από το λαό να μείνει στη στρούγκα. Εμείς τον καλούμε να ξεκινήσει την πάλη του για να βγει από τη φυλακή που τον έχουν βάλει. Να σπάσει την πόρτα και να βγει στο κατώφλι. Γιατί είναι χίλιες φορές καλύτερο να παλεύεις στο δρόμο με τα λιοντάρια παρά με τα λιοντάρια μέσα στο λάκκο.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, απευθύνεται και σε όσους είναι εγκλωβισμένοι στο ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να ξεχάσουν τον πράσινο ήλιο και να δουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δεξιό κόμμα. Επίσης απευθυνόμαστε στους αριστερούς που απογοητεύτηκαν από τις εξελίξεις, μιλάμε για τους απλούς ανθρώπους και όχι για τους πανικόβλητους ηγέτες και αξιωματικούς που εγκατέλειψαν το καράβι, και ιδιαίτερα στους ανθρώπους που μπερδεύτηκαν και ακολούθησαν τον ΣΥΝ ζητώντας ένα πιο εύκολο δρόμο. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ χωράει πολλούς, δε χωράει αυτούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ