Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί του κόσμου δεν ξέχασαν...

Διαδηλώσεις για την επίθεση στις ΗΠΑ, στην ΠΓΔΜ, στη Βρετανία και άλλες χώρες

Ενα χρόνο μετά την έναρξη της ΝΑΤΟικής επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας, σημειώθηκαν διαδηλώσεις μνήμης, αλλά και καταδίκης της συνεχιζόμενης κατοχής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Κοσσυφοπέδιο. Με βασικό σύνθημα «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει το International Action Center, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, έξω από τον Λευκό Οίκο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, κατά το IAC, σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας: το Ντόβερ, το Λος Αντζελες, το Μαϊάμι, τη Μινεάπολη, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Ντιέγκο, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και το Φοίνιξ.

Στην Ευρώπη, σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία (βλ. και ευρύτερη σχετική αναφορά), στη Ρωσία, καθώς και σε άλλες χώρες. Στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στα Σκόπια, μιλώντας για τη δολοφονική επίθεση ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας», με συνθήματα όπως «Φασίστες του ΝΑΤΟ» και «Αδόλφος Κλίντον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ