Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Τραγικές οι επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία

Μαζική η προεκλογική συγκέντρωση στα Γρεβενά

Στις τραγικές επιπτώσεις που υπάρχουν για την αγροτική οικονομία από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αναφέρθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στα Γρεβενά, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πόλης, είχε μαζικότητα σύμφωνα με τα δεδομένα της περιοχής και ιδιαίτερο παλμό, ενώ ήταν πολύ ικανοποιητική η παρουσία της νεολαίας. Οπως σημείωσε ο Γ. Πατάκης, τα προβλήματα του αγρότη μεγαλώνουν και οξύνονται και οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση ακολουθώντας την ΕΕ είναι συνέχεια σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οι τιμές που δίνουν φέτος, συμπλήρωσε, είναι χαμηλότερες από πέρσι και με τα πρόστιμα λόγω της ποσόστωσης γίνονται εξευτελιστικές. Ετσι ενώ οι τιμές στα εφόδια αυξάνουν, το εισόδημα του αγρότη συνέχεια μειώνεται.

Ο Γ. Πατάκης κάλεσε τους αγρότες του νομού Γρεβενών να διεκδικήσουν το δίκιο τους, να μη συμβιβαστούν με το μέλλον που διαφαίνεται, δηλαδή την ανεργία και τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στο χαιρετισμό τους οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Ν. Τάτσιος και Δ. Τσιρίκας, κάλεσαν ιδιαίτερα τη νεολαία να στρατευτεί στον αγώνα που κάνει το ΚΚΕ για μια πιο δίκαια κοινωνία. «Τα μηνύματα που έρχονται από την περιοχή μας για την εκλογική πορεία του Κόμματος είναι πολύ αισιόδοξα. Από τις συζητήσεις που γίνονται από τα κλιμάκια που επισκέπτονται κάθε γωνιά του νομού, συμπεραίνουμε ότι όλο και πλατύτερα στρώματα του πληθυσμού εμπιστεύονται το ΚΚΕ και δηλώνουν την υποστήριξη τους», τόνισε ο Ν.Τάτσιος.

Επίσης ο Δ.Τσιρίκας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Γρεβενών. Από τις 60.000 πληθυσμό, έμειναν μόνο 20.000 κάτοικοι. Η ανεργία διώχνει κι αυτό τον κόσμο, καθώς ανάπτυξη δεν υπάρχει. «Μεταφέρουμε σ' αυτή τη συγκέντρωση την ανησυχία όσων έχουν απομείνει στα χωριά, δηλαδή των λίγων γερόντων», σημείωσε ο Δ.Τσιρίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ