Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνο για τους πολύ «μεγάλους»

Ενα μόνο μέλλον οραματίζεται η κυβέρνηση για τον τουριστικό τομέα της χώρας και δεν το κρύβει. Ενα μέλλον ταυτισμένο με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και υποταγμένο στα συμφέροντά τους. Πάμπολλες είναι οι σχετικές αποδείξεις. Αυξάνει τη χρηματοδότηση των πολύ μεγάλων επενδύσεων, προχωρά στην άρση τού μέχρι σήμερα καθεστώτος τουριστικού κορεσμού, απλοποιεί τη διαδικασία για τη λειτουργία τουριστικών μονάδων - μεγαθηρίων, πολλαπλών δραστηριοτήτων, κλπ., κλπ.

Σαφέστατος ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Δ. Γεωργακόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική»: «Πρέπει να ανασχεθεί πλήρως η δημιουργία νέων τουριστικών καταλυμάτων χαμηλής και μέσης στάθμης», τόνισε ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων.

Οι «μικροί» του τουρισμού, που δέχονται ήδη τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ειδικότερη απέναντι στους επαγγελματοβιοτέχνες, δε χωρούν στο κυβερνητικό όραμα και τους το λένε ανοιχτά και δημόσια. Οι συνέπειες, όμως, της προαναφερόμενης κυβερνητικής πολιτικής, δεν αφορούν μόνο τους «μικρούς» του τουρισμού, αλλά και τους εργαζόμενους, είτε δουλεύουν στον κλάδο του τουρισμού, είτε υφίστανται τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, είτε γιατί το όνειρο των διακοπών γίνεται όλο και περισσότερο μακρινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ