Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΟΙΓΜΑ» ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ο,ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΒ... «Σε κρίσιμη πολιτική συγκυρία, σε χρόνο κατά τον οποίο οι παροχές προκαλούν μόνον απεργίες, η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδιπλωθεί με ρυθμίσεις αναπτυξιακές, υιοθετώντας ακόμη και λύσεις από τη μακρινή Ιρλανδία, που άλλοτε είχαν απορριφθεί ως "νεοφιλελεύθερες". Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που παρουσιάσθηκε χθες από τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη, αποτελεί ένα ύστατο άνοιγμα της κυβέρνησης προς την επιχειρηματική κοινότητα, με κυρίαρχο μέτρο τη γενναία μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 35% σε 25%... Επιπλέον ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποσυνδέει τις κρατικές επιχορηγήσεις για τις νέες επενδύσεις από τις θέσεις απασχόλησης, όπως είχε ζητήσει το προεδρείο του ΣΕΒ» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

«ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ»: «Τα πλέον ισχυρά επενδυτικά κίνητρα της μεταπολεμικής περιόδου, αν εξαιρεθεί ο νόμος για τη συνταγματική προστασία των κεφαλαίων εξωτερικού των αρχών της δεκαετίας του '50, θεσπίζει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που για πολλοστή φορά δόθηκε χθες στη δημοσιότητα χωρίς και πάλι να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση (Κ. Τσουπαρόπουλος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ; «Είναι λίγοι (18,7%) όσοι αβγάτισαν τον πλούτο τους το 2002 στην Ελλάδα και είναι πολλοί (54,2%) αυτοί που έγιναν φτωχότεροι - αυτά τα ποσοστά προκύπτουν από τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην ετήσια έρευνα της ICAP για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών. Η γενικευμένη δυσπραγία εξηγείται από την άνοδο του κόστους ζωής συνέπεια των ανατιμήσεων σε πολλά βασικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα). Η έρευνα κατέγραψε και την αύξουσα απαισιοδοξία - μισθωτών και συνταξιούχων κυρίως - για το μέλλον» (ΒΗΜΑ).

ΠΟΙΑ ΤΣΕΠΗ; «"Οι δημοσκοπήσεις δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα, όλα είναι ανοιχτά", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του που δέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου... "Οι εκλογές θα κριθούν από την ενότητά μας, τη συνοχή μας, τη διαφήμιση του κυβερνητικού έργου. Οι εκλογές κρίνονται από την τσέπη του πολίτη. Εκεί πάμε καλά και θα πάμε καλά» (Β. Σκουρής - ΕΘΝΟΣ).

ΑΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ; «Στο κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, που σαρώνει τη χώρα χωρίς να υποχωρεί, η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών αντιδρά με τη γνωστή τακτική του Καραγκιόζη: Θα φωνάξουν, θα φωνάξουν, θα ιδρώσουν, θα κουραστούν, θα σταματήσουν, διότι δεν θα αντέξουν. Κι αν αντέξουν;» (Βίκτωρ Νέτας -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ