Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό - αν και σχετικές εισηγήσεις τού ζητούν με την ομιλία του να καταφερθεί εναντίον όσων «δε δουλεύουν» για τη νίκη στις εκλογές - να επιλέγει σύμφωνα με πληροφορίες την «ψύχραιμη» οδό του «καλέσματος» προς υπουργούς και στελέχη να δώσουν τη μάχη... Για το λόγο αυτό ίσως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε χτες ότι ο Κ. Σημίτης είναι «ικανοποιημένος» από τη δραστηριοποίηση των υπουργών του στην προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στην κυβέρνηση βαραίνει και πάλι, καθώς εκτιμάται ότι εξανεμίστηκαν ήδη τα όποια επικοινωνιακά κέρδη από τη «Χάρτα», τα «πακέτα» κλπ.

Αύριο πάντως η σύγκληση του συμβουλίου έχει ως θέμα την «εξειδίκευση» της «Χάρτας» και την «επιμόρφωση» των κομματικών στελεχών για το πώς θα μεταφέρουν τη σχετική προπαγάνδα σε όλες τις ελληνικές περιφέρειες.

Ταυτόχρονα, δε, η κυβέρνηση σε μια κατεύθυνση «σκλήρυνσης» προς τις κινητοποιήσεις, στη συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Κ. Σημίτης αποφάσισε να επισπευστεί και να κατατεθεί την επόμενη βδομάδα το ειδικό μισθολόγιο διαφόρων κατηγοριών (πανεπιστημιακών, νοσοκομειακών γιατρών, εκπαιδευτικών κλπ.), σε μια λογική ότι «η συζήτηση τέλειωσε και η κυβέρνηση αποφάσισε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ