Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Στη Βουλή τα προβλήματα των αναπήρων του ΔΣΕ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγωνιστές ανάπηροι του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αναδείχνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που, παρά την ψήφιση του νόμου για την αναγνώριση του Εμφύλιου, από το 1989, μέχρι σήμερα συνεχίζει τις διακρίσεις σε βάρος των αγωνιστών του ΔΣΕ.

Οπως τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, χτες, στη Βουλή για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας:

Εν έτει 2003 εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διακρίσεις σε βάρος των αναπήρων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στους αγωνιστές αυτούς, ενώ παίρνουν πολεμικές συντάξεις, δεν αναγνωρίζονται μια σειρά δικαιώματα και ευεργετήματα που απολαμβάνουν οι ανάπηροι των άλλων πολέμων. Κι αυτό αφορά στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις αναγνώρισής τους σαν ανάπηρους πολέμου και τη μη θεσμοθέτηση σειράς ευεργετημάτων που προβλέπονται για τους ανάπηρους άλλων πολέμων. Επίσης, αφορά στη μη υλοποίηση σειράς διατάξεων που έχουν θεσμοθετηθεί, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν, προκειμένου για τους ανάπηρους του ΔΣΕ.

Οπως σημειώνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, η κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δώσει υποσχέσεις ότι θα αντιμετωπιστούν πολλά από αυτά τα προβλήματα, αλλά τίποτα δε γίνεται...

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, ερωτάται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να συμπληρωθεί η νομοθεσία στην κατεύθυνση της πλήρους εξομοίωσης των αναπήρων του ΔΣΕ με τους ανάπηρους άλλων πολέμων καθώς και να υλοποιούνται χωρίς προσκόμματα και δικαιολογίες όλες οι διατάξεις που τους αφορούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη βδομάδα αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ από τους: πρόεδρο Δ. Κασιούρα, γραμματέα Χρ. Γκόγκογλου και την ταμία Φ. Τζίκα, επισκέφτηκε στο ΔΕΠΑΘΑ τον γενικό διευθυντή του υποστράτηγο Κοσούλη και έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης των χρονιζόντων προβλημάτων των αναπήρων θυμάτων του ΔΣΕ. Οπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, ο διευθυντής του ΔΕΠΑΘΑ που άκουσε με ενδιαφέρον τους εκπροσώπους της ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ, εξέφρασε τη θετική εκτίμηση για τη λύση των προβλημάτων τους. Κάτι, είπε, θα εισηγηθεί (θετικά) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ