Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Συνηθισμένοι λεονταρισμοί

Με τους συνηθισμένους λεονταρισμούς ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, «απάντησε» στην κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία για το Κυπριακό.

Χτες ο τουρκικός Τύπος ανέφερε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να μπλοκάρει τις όποιες διαδικασίες συζήτησης για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αν δεν υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό μέχρι το Δεκέμβριο του 2004. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, λέγοντας: «Είναι αυτονόητο. Εχουμε πει, πολλές φορές, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνά μέσα από την επίλυση του Κυπριακού. Το είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Οι Τούρκοι, αντί να διαπιστώνουν, ας κάνουν κάτι προς την κατεύθυνση που τους ζητά η διεθνής κοινότητα. Είναι ώρα για πράξεις».

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά, ο Ρ. Ντενκτάς δήλωσε ότι εάν στις εκλογές του Δεκέμβρη κερδίσει η αντιπολίτευση των τουρκοκυπριακών κομμάτων, θα θέσει βέτο. Από τη δήλωση αυτή συνάγεται ότι ο Ρ. Ντενκτάς ανακοινώνει ότι δε θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών. «Ως προς τις δηλώσεις του κ. Ντενκτάς, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι γνωστές οι απόψεις του. Και πραγματικά, κάθε αλλαγή των συσχετισμών στα Κατεχόμενα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, θα μπορεί να βοηθήσει θετικά τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής Κοινότητας. Ας το σκεφτεί αυτό η ίδια η Κοινότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ