Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»: «Η Ελλάδα χρειάζεται να σπεύσει μπροστά σε μεταρρυθμίσεις... Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει ότι μπορεί να θέσει την Ελλάδα σε έναν δρόμο προόδου και αλλαγών. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκαν με μεγάλες τομές προς όφελος της χώρας και του Ελληνα πολίτη... Αναγνωρίζω όμως ότι σήμερα πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου και ότι αδυνατεί να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και μπορεί να παραμένει το ζωντανό εκείνο κίνημα που όταν χρειάζεται θα αναιρέσει και τον εαυτό του για να υπηρετήσει σωστά τον τόπο και να μετεξελιχθεί σε νέα δύναμη μεταρρύθμισης και αλλαγών» (Γ. Παπανδρέου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ»: «Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του είναι ένα κίνημα αλλαγής και ανανέωσης. Μιλάει και θα μιλάει και στο μέλλον για την ανάγκη προσαρμογής στις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές... Οι όροι "νέο" και "παλιό" ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζουν. Υπάρχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ της εποχής μας, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής...» (Μιχ. Χρυσοχοΐδης - ΒΗΜΑ της Κυριακής).

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ... «"Η Τουρκία έχει ευρωπαϊκό μέλλον" διακήρυξε ο Κ. Καραμανλής στην Αγκυρα "και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να διευθετηθούν με γνώμονα το διεθνές δίκαιο". Η επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία είναι συμβόλαιο ελπίδας για το μέλλον» (Από το βασικό θέμα της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

«ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ»... «Ο Κ. Καραμανλής έκανε τη μεγάλη υπέρβαση στην Αγκυρα. Δεν κιότεψε από τις σπιουνιές εκείνων που πουλάνε πατρίδα έναντι ελάχιστων ψήφων και λιγότερων αργυρίων. Ο Κ. Καραμανλής έδειξε με την επίσκεψή του στην Τουρκία, ότι διαθέτει την ωριμότητα που χρειάζεται ένας ηγέτης, ο οποίος θα κληθεί σε λίγους μήνες να διαχειριστεί τις τύχες του ελληνισμού. Η υπέρβαση που έκανε στην Αγκυρα δείχνει επίσης ότι αντιλαμβάνεται τις επιταγές των καιρών. Θα προχωρήσει. Και μαζί του η Ελλάδα...» (Από το άρθρο της ίδιας εφημερίδας).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ: «Μετά τη χρεοκοπία του υπαρκτού σοσιαλισμού, έχει περιοριστεί η ένταση της ιδεολογικής πάλης. Ετσι οι κομματικές αντιπαραθέσεις κυρίως στρέφονται στα πρόσωπα των ηγετών των κομμάτων. Αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο που ισχύει ασφαλώς και στην Ελλάδα» (Μιχ. Λιάπης - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ