Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ανανεωμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΥΤΟ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, δεν το κατανοούμε: Το ΠΑΣΟΚ - λέει - θα επιχειρήσει να «αναστρέψει το δυσμενές κλίμα», παρουσιάζοντας «ανανεωμένα ψηφοδέλτια» με ενισχυμένη την παρουσία γυναικών. Δηλαδή, τι είδους ...πολιτική προσέγγιση είναι αυτή; Ποντάρουν, μήπως, στον ιπποτισμό των Ελλήνων ψηφοφόρων;

Τέλος πάντων, πολλά θα σκαρφιστούν έως τις εκλογές, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Πάντως, το μόνο μέσο που φαίνεται αποτελεσματικό για «αναστροφή» του κλίματος είναι μάλλον να αρχίσουν να απειλούν με ...βομβαρδισμό πόλεις και κωμοπόλεις. Αλλά ...ας μην τους δίνουμε ιδέες.

ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ η μεσαιωνική περίοδος και η βυζαντινή ιστορία στο σήμερα, μοιάζει αυτή η κόντρα Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας. Μοιράζουν τις ...«νέες χώρες» σαν να χωρίζουν σε φέουδα τη Μακεδονία και οι αντεγκλήσεις δίνουν και παίρνουν.

Φυσικά, από εκείνες τις εποχές πολλά άλλαξαν. Οχι, όμως, και η επιδίωξη της «κοσμικής» ισχύος των ιερέων και των Εκκλησιών μέσω της εξυπηρέτησης συμφερόντων. Αυτή όχι μόνο παραμένει, αλλά και οξύνεται. Οπως και η τακτική των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, να αξιοποιούν την εκκλησιαστική ηγεσία στα πολιτικά τους «παιγνίδια».

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε πρατήρια για νοθευμένη βενζίνη και πετρέλαιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Δύσκολα κάτι τέτοια, όμως, συγκαλύπτουν το γεγονός ότι τα καύσιμα θα πωλούνται ακριβότερα από πέρυσι, με βάση την επίσημη τιμολόγηση.

Αυτά, την ώρα που οι διεθνείς τιμές πετούν στα ύψη, διαψεύδοντας όσους χαρακτήριζαν «θετική» τη σφαγή στο Ιράκ, λόγω του ότι θα ρίξει το κόστος του «μαύρου χρυσού». Βλέπετε, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός έχει πάντα μόνον ένα αποτέλεσμα και μονίμως ένα θύμα, τους εργαζόμενους και τους λαούς.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και πάλι στον τραπεζικό χώρο, όπου σε πρώτο επίπεδο ξεκινούν πωλήσεις και διαθέσεις μετοχών και κάπου «βαθύτερα» γίνεται λόγος για προετοιμασία συγχωνεύσεων. Κάθε είδους προετοιμασία, όμως, πριν από όλα στοχεύει στα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ