Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτιά για το ΚΕΘΕΑ

Το πρώτο βραβείο για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης απονεμήθηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) απ' το διεθνή Οργανισμό «Μέντορ» που έχει ως στόχο την πρόληψη απ' τα ναρκωτικά σε πρωτογενές επίπεδο - δηλαδή κυρίως στα σχολεία. Το ΚΕΘΕΑ εφάρμοσε το πρόγραμμα που βραβεύτηκε σε σχολεία της Γκράβας.

Το ΚΕΘΕΑ κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 150 προγράμματα από 49 χώρες. Το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση που έγινε στη Ζυρίχη, το ΚΕΘΕΑ, εκτός απ' την τιμητική διάκριση, παρέλαβε και το ποσό των 100.000 ευρώ που θα του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει νέα προγράμματα για μια ακόμα τριετία.

Πέρα απ' την ικανοποίηση που προσφέρει σε όσους εργάζονται και παρακολουθούν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, το θέμα είναι αν αυτή η εμπειρία θα χρησιμοποιηθεί και απ' την επίσημη πολιτεία ως οδηγός για τη γενίκευση της πρόληψης που τόσο ανάγκη έχουν οι νέοι στη χώρα μας.

Υ.Γ. Η στήλη αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς ο «Ριζοσπάστης» ήταν το μόνο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που είχε παρακολουθήσει εκδηλώσεις στα πλαίσια του προγράμματος και είχε δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ