Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στη «διεθνή αστυνομία», τις ΗΠΑ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση σχετικά με τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων από τις αεροπορικές εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τις αρχές των ΗΠΑ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας κατήγγειλε την «υποταγή» της ΕΕ στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για διαβίβαση σε αυτές προσωπικών δεδομένων από τις αεροπορικές εταιρίες της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι μια τέτοια ενέργεια συνιστά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του τόνισε τα εξής:

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουμε το Ψήφισμα γιατί δε συμπεριλαμβάνει τροπολογία που ζητούσε την απαγόρευση συγκέντρωσης και διαβίβασης προσωπικών πληροφοριών των επιβατών σε τρίτους, όπως απαιτούν οι πολίτες αλλά, εν μέρει, και το άρθρο 6 παρ. 2 του Κανονισμού 2299/98 του Συμβουλίου.

Υπάρχουν βέβαια στο Ψήφισμα προβληματισμοί τόσο για τη σκοπιμότητα του μέτρου, όσο και για την εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων στα νέα διαβατήρια των πολιτών της ΕΕ, καθώς και την τρομοσυμφωνία που υπέγραψε η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ με τις ΗΠΑ, προτείνονται όμως μόνο δευτερεύουσες και ανούσιες διορθώσεις για το αν τα στοιχεία θα κρατούνται για 3 ή για 6 χρόνια, αν θα πρέπει να είναι λιγότερα από 39 και αν οι επιβάτες γνωρίζουν και συναινούν στο φακέλωμά τους. Λες και η προστασία του απόρρητου της προσωπικής ζωής είναι ατομικό και όχι κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα!

Πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια να δοθεί ένα ψευτοδημοκρατικό επικάλυμμα και να καλλιεργηθούν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Σημασία για το λαϊκό κίνημα δεν έχει αν η ΕΕ είναι το πρώτο ή το δεύτερο βιολί, αλλά ότι μαζί με τις ΗΠΑ διεξάγουν μια ενορχηστρωμένη επίθεση στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιωμάτων και τις δημοκρατικές ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ