Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Κόλιν Πάουελ

Στην Αθήνα στις 22 του μηνός θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου, προσφέροντάς του «πόντους» στο εσωκομματικό παιχνίδι που υπογείως εξελίσσεται στο κυβερνών κόμμα. Ο Ελληνας υπουργός είχε προσκαλέσει τον Αμερικανό ομόλογό του πριν μερικές βδομάδες στη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα περάσει από την Ελλάδα, προερχόμενος από ταξίδι του στην Απω Ανατολή και στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Κόλιν Πάουελ τοποθέτησε στην ατζέντα του την Αθήνα, καθώς στις 23 του μηνός θα συνεχίσει το ταξίδι του δυτικά, για τη Μαδρίτη, όπου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των «δωρητών» για το Ιράκ.

Οπως υποστηρίζουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη Πάουελ δε συνδέεται με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα μια μέρα νωρίτερα. Παρ' όλα αυτά οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, όπως συμβαίνει συνήθως, θα βρεθούν στην ατζέντα της συζήτησης του Κ. Πάουελ στην Αθήνα. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στο Ιράκ και γενικότερα στη Μέση Ανατολή. Από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια να «δείξουν» στον Αμερικανό υπουργό ότι η κατάσταση στα Βαλκάνια δεν είναι όσο ήρεμη φαίνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ